Skickligt gjort;)

HorseMan??

Måste bara få dela med mig av detta klipp. Inga hästar. Men visst är de HorseMan;)?

http://www.dailymotion.com/video/xbo3yr_horseman-a-dresden-homme-cheval-bab_shortfilms

Tävling!!

Jag tävlar om ett tävlar hos Michelle.

Stallet

Snart blir det en tur till stallet och mocka. Förhoppningsvis så sätter jag igång Tähti till helgen. Då har hon fått vila helt i 2½ veckor. Sen blir det mer och längre vila till våren! Ska även försöka hitta en passande sadel men det blir nog inte fören om några månader. Den jag har funkar ju oväntat bra!

Forts öga

Och med ett bra tag så menar jag i månader!

Öga..

Så vad ska jag göra med Tähtis öga. Det rinner från det och har gjort det ett bra tag. Men det är inte rött eller irriterat. Vad hade ni gjort??
Uppdatering med bilder!

Här kommer lite bilder från igår;)

Tähti var väldigt intresserad av Johns flaska;)
Och John bara skrattar!

Massage!!!

Igår var det dax för lite massage. Och som tur var så tyckte Marita att hon kändes fin! Lite kort i vissa muskler och öm på vänster sida av halsen och spänningar på höger sida bakom sadeln. Så då vet vi varför det ska bråkas i höger varvet;) Så nu när hon ska igång ska det stretchas massa! Wiskey fick också massage. Men det var lite värre. Massa stela muskler och ojämn. Så blir för Anne att byta sadel bla. Men det kommer bli bra så småning om!

Hade med min busungen John hela tiden. Och peppar peppar så gick det faktiskt ok! Var ju i stallet i nästan 3 timmar! Så han var ganska trött när vi kom hem! Och så fick han sitta lite på Tähti. Och så skulle han ge Tähti vatten ur hans flaska. Något de båda tyckte var lika spännande;)
Bilder kommer sen när jag fått in dem! För just nu så hittar jag inte rätt USB kabel:/

Täcken!!

Så har de äntligen kommit. Mina, eller Tähtis, fina täcken! Strl 145 i båda. Och de sitter kanon! Gillar skarpt färgen! Blir inte för varm när solen står på och ser inte så smutsig ut i leran;) Så titta och njut!!


Shires Typhoon Half Combo 300gr
Shires Typhoon Combo 100gr

Så vad tycker ni?? Gumman tyckte inte det var kul att få på sig täcken i den varma solen hehe;)

Sol!!

Igår ville mr Sol visa sig. Och det uppskattas. Borstade av lilla gumman i hagen och så fick hon vara utan täcke. Äntligen börjar hon fylla ut sig lite. Lite häng mage har hon fått men det gör inget;) Har dragit ner nått kilo på höt i alla fall. Inte värt att hon lägger på sig mer hehe. Igår ropade jag på henne 2 ggr och båda gångerna kom hon till mig med spetsade öron! Är länge sedan man såg den viljan och glimten hos henne!
Nu kommer de snart

Mina älskade täcken! Har väntat i snart en månad. Var problem med leverantör osv. Men idag skickades de så hoppas de kommer senast onsdag. Behöver verkligen fler täcken nu! Idag fick gumman komma in och så gosade vi lite. Tror hon tycker det är skönt att slippa allt regn för ett tag! Och snar är det dax för nya skor!

Vad tänker folk med??

Blir så arg när jag ser sådant här:


Kort och gott så löshoppas hästen på inte mindre än 15! Språng. Sedan går den omkull. Hästen dryper av svett och vad gör de. Jo men vi låter den hoppa lite till... Räknade till inte mindre än 17 språng. Men det är de språng som är filmade. Vem vet hur många språng den fick hoppa. Runt, runt, runt..... Blir mörkrädd när man ser sådant här!

Funderar

Och har inte alls hunnit rida något sedan förra helgen. Dvs hela 7 dagar sedan. Så har beslutat att jag lägger Tähtis vila 2 veckor tidigare än planerat! Jag hinner inte riktigt och orkar inte. Sonen har varit sjuk, jag har varit sjuk. Och håller nog på att bli det igen. Jäkla dagis säger jag bara. Så vi myser och gosar. Och hästarna står inne i sina varma boxar på nätterna. För fy vilket väder det varit! Bidrar med lite bilder från olika dagar!Utsläpp i vinterhagen;)


Ett Kallblod. Ett Halvblod.
John hälsar på Täthi.Till lägg till hingstarna

Klickar man på deras namn så får man upp fullständig stamtavla och fler bilder;)

Och har ni tid får ni gärna kika igenom denna lista och komma med förslag;)
https://heppa.hippos.fi/heppa/horse/BreedingStallions,form.direct

Hingst val!

Kan inte ni alla visa där ute hjälpa mig!
Planerar att betäcka Tähti nästa år men kan inte alls bestämma mig. Men jag har vissa "krav".

*Runt 160 i mkh
*Smäcker
*Stor Galopp
*Bra ben

*Mycket vitt

Den sista är bara ett stort plus;) Annars så är det andra ett ska krav;)
Mina val står emellan:
Maranello
Ett minus är att han verkar lämna grövre avkommor. Han har även en hel del bakom sig som är mindre.
Lorentso
Även han har dock litet bakom sig. Men kanske nättheten överväger??

Linkker
Å vad jag gillar denna hingst! Ett plus för ridbarheten! Och vita tecken;)
Pilven Poika
Ja vad ska man säga om denna herre då;) Gammal och beprövad! Och definitivt den som har störst bakom sig.

Eller föreslår ni någon annan herre? Jag är tyvärr ej så haj på finska så jag använder mig av google. Vilket tyvärr kan bli lite spännande översättningar ibland;) Dessutom måste hingsten finnas på semin. Och den enda jag vet till 100% som finns det är Maranello! Vet ni något om de andra så skriv gärna detta!

Vila, vila, vila

Tyvärr har jag inte hunnit rida någonting sedan i måndags:/ Men i morgon blir det upp på ryggen igen! Har tränat hund, tagit hand om sjuk son och nu är min kära sambo i Danmark på tjänsteresa. Så han kommer hem sent i kväll. Så inget ridande idag heller!

Skritt runda

Igår blev det en liten skritt runda i skogen. Skönt att bara få promenera lite. Blev lite skritt tävling på hemvägen och Tähti vann utan problem;) Halmade även upp boxarna så till helgen börjar vi nog ta in prinsessorna och prinsen!
Profilbild

Glömde ju att jag tog en liten profil bild på skruttan!


Tung dag

Hann med att köra 6 rundbalar och 2 rundbalar halm igår. Och rida;) Blev minsann premiär igår också;) Fast det var premiär med galoppen i paddocken. Gick över förväntan. ca 3 varje i varje galopp. Blev riktigt glad när hon fattade rätt galopp. Fort gick det i början men så är det. Och så red vi över lite bommar. La ut 3 st på en volt så de fick tänka lite. Läskigt i början men sen gick hon toppen! Idag ska jag "bädda" boxen med massa spån och halm;) Men får se när det blir. Fick gå hem från jobbet för att hämta sonen på dagis. Stackarn har feber:/

Idag ska jag köra lite hö till stallet. Blir hela 5 eller 6 rundbalar;) Står redan 20 st där så behövs nog inte mer. Sen blir det rida och rida!

Kort galopp

Det går framåt med galoppen. Idag red vi ut och det blev betydligt lugnare fattningar och lugnare tempo. Och traven är kanon! Går att korta och länga bra nu. Och så är hon en klippa i skogen. Hoppade till en gång men det var när Zack kom upp flåsandes vid en backe;) Hon trodde nog inte han skulle komma där hehe. Zack är en hund;)

I morgon kör jag ett litet pass i paddocken kombinerat med en skritt runda i skogen.

Fredag och vila

Blir vila för både mig och gumman idag! I morgon blir det en tur ut i skogen! Ska försöka få med mig någon som kan filma lite mer när jag rider i helgen eller veckan. Men inte alltid så lätt!

Kontra mitt första möte med Tähti..

Här i Finland! Något ivrig att komma iväg;) Johanna tolkar då jag inte kan ett ord finska;)

Hanna och Tähti

Så fick jag lite hjälp idag! Hanna kom och red Tähti. Gick bra! Övertempo ganska ofta, fast Hanna envist tyckte det gick sakta;) Här kommer en liten film från idag! Vi har mycket att jobba på men har ingen brådska! Till Hannas försvar är att hon aldrig ridit Tähti innan och att min lilla fröken var fruktansvärt pigg idag!


Täckes leverans!

Senast om 2 veckor dyker det upp 2 täcken till Tähti. Äntligen! Dock blir det en Halv Combo, dvs med halvhals. Vill hellre ha det då jag tycker dem med hel hals sliter lite väl mycket på lång man;) Dessutom så kunde hon ha min gamla hästs täcke! Så jackpott på det;) Tur att vädret håller sig ganska bra ändå!

Fullblodssto säljes

Ett jättefint sto som kan komma långt med rätt ryttare!

Winthea

Sjuk och hemma

Klarade av hela 2 timmar på jobbet sedan gick jag hem. Blir helt matt av denna förkylningen! Nåja, jag tog faktiskt en tur till stallet. Lämnade täcken och tömkörde Tähti lite. Inte så ansträngande att stå i mitten i 40 min;) Testade lite galopp och det gick kanon! Men tror hon har spänningar någonstans. Hon har nämligen så mycket svårare i höger varv. Så ska boka lite massage till henne!

Får se hur jag mår i morgon om man kanske kan få ta sig ett pass på henne. Verkar inte så lovande men hoppas kan man ju alltid!

Medryttare sökes!

http://www.ljungbytorget.se/index.php?action=show&show_id=34099&show_torg_namn=ljungby&search_word=&l=&l2=
RSS 2.0