Sprenger 2-type KK-Ultra tredelat

Funderar på om det kan vara något för tähti. Hon vill ju inte gärna ta riktigt stöd på bettet... Tåls att fundera på då det ligger på strat över 1000-lappen:/ Tydligen ska det vara någon speciell metall som gör att hästarna gärna suger tag i det. Men jag vet inte. Någon som har testat sprenger?




Kommentarer
Terese

oj det visste jag inte att den innehöll plast =/ nä då förstår jag att du hatar den sadeln =( men tack iaf för tipset..ska leta vidare efter en annan sadel istället för att köpa den sadeln..får bege mig till hööks i halmstad och se vad dom har att erbjuda istället..

mvh

Tessan

2011-02-25 @ 09:25:37
URL: http://www.filurens.bloggplatsen.se
Terese

hmm nja jag är nog mer ute efter en enkel skön allround sadel=/ Ska börja träna unghästen med sadel och träns snart är det tänkt så en allround sadel är nog mer i mina tankar =) men tack för tipset igen=)

jo jag tänkte det har du kollat på en sådan där freemax bomlös sadel?? såg en i börjes katalogen nyss..tänkte att dom ska väl ligga bra på hästen ? bara en tanke=) undrade om en sådan sadel kan vara bra för din ponny som har/haft ryggproblem?? läste att den ska ge hästen större rörelsefrihet..jag var inne på en sådan sadel först men har inte provsuttit ngn så jag är osäker på om den kan vara skön att sitta i =/ jag kan ju inte heller sätta mig på unghästen ännu heller=/ han blir ju 2 år i juni som först så måste vänta tills nästa år..

2011-02-25 @ 11:11:14
URL: http://www.filurens.bloggplatsen.se
Terese

jo tack så mkt för tipset=) har inte haft unghäst sen gamla fjordingen va unghäst =( och på den tiden hade vi en gammal armèsadel pappa köpte beg. i grannbyn lyngsåsa..sen köpte vi loss kusinens stora allround sadel..så inte många sadlar vi haft till den fjordingen ..men han har inte haft några problem under sina 23 år hos mig=) japp han lever ännu men hos en ny ägare innan vislanda=) jag köpte en unghästen pga att han skulle slaktats annars=( blandras mellan ardenner/welsh cob=) så nu har man ngt att sätta tänderna i hehehe=) men har funderat och tittat i hööks katalogen på den hoppsadeln som du har ..det är väl den T6 :an om jag sett rätt på dina bilder..jag hann aldrig gå in på din annonssida=( vad hade du tänkt för pris på den?? men det blir som sagt inget sadelköp just denna månaden utan slutet på nästa månad..ska försöka köpa loss Claridge House tränset från hööks är det tänkt allra först och ett 3 delat bett ..har varit inne på ett apple mouth bett men är tveksam..

eller om man ska ta det egg bettet som är 3 delat..ska försöka på nåt vänster mäta munnen på unghästen också =S

2011-02-25 @ 17:35:26
URL: http://www.filurens.bloggplatsen.se
Terese

nja jag ska ju inte tävla ngt alls..bara mer hobbyridning hemma med ngt pass i en lånad paddock och sen skogsturer i skogen..

så ngn tävlingshäst är det inte tänkt att han ska bli..

nja jag misstänker han har ngt större mun..han är ganska grov och ganska stort huvud..grova ben har han ännu och baken är högre än fram..ja om bakbenen kan man lugnt säga att han är rejäl=) mamman är ardenner och pappan welsh cob..så han kommer nog bli rätt stor när han är klar..han är ca 140 i manken redan och han blir 2 år i juni..

tänkte det vad kostar hästtandläkare??

vi har aldrig haft ngn sådan här ute =S aldrig ens till fjordingen..

vet att dahl brukar ta ut en men har glömt att fråga vad sånt kostar..

Och att köra honom till slöinge eller hbg blir ngt knepigt då vi inte har ngn transport ännu..och han har inte åkt så värst mkt transport..men vi måste köpa en snart då vi flyttar till finland innan nästa vinter och jag måste hinna träna honom innan dess då det är en väldigt lång resa=/ måste stanna var 3-4 timma..och då ska man ända upp till kapellskär som ligger ovanför stockholm=S finnlink tar bara 7-8 timmar över till Nådendal i finland..



jo men T6an skulle nog funka på lillkillen sen.jag kommer även köpa till en pad..

men 4 lapp har jag inte denna månaden slutet på nästa har jag det..



Tack för alla tips=) bra att ha nu när man har en unghäst=)

2011-02-25 @ 22:12:37
URL: http://www.filurens.bloggplatsen.se
Terese

okej ja men då vet jag =)

Jo sam minns jag=)

Men min unghäst kommer nog bli högre misstänker både jag och uppfödarna.pappan som är en welsh , han är 155 hög och mamma ardennern är 158 hög så vi tror han blir någonstans där i knutarna;) ah det återstår att se sen =)

Jo jag tittar efter en bra transport som man kanske kan tänka sig..ett måste är att det ska vara en boggi..



Tänkte det om häst på färja?? ska den stå i trailern eller finns det box på båten?? Det har jag funderat över länge..



för det tar för oss (utan släp) ca 5-6 timmar att köra till stockholm och till kapellskär tar det ca 6-7 timmar och det är om barnen är med då förstås..kör man själv så tar det ca 6 timmar ..

Man får räkna med längre tid om man har släp och måste stanna minst 2 timmar innan man är framme..



jo undrade om sadeln..

om du tar handpenning vad blir summan sen om jag köper sadeln??

för tusenlappen kan jag föra över redan idag..

2011-02-26 @ 09:24:19
URL: http://www.filurens.bloggplatsen.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0