Nu är det dax

I morgon kväll ska Tulla få somna in:( Helt rätt beslut men det gör det inte lättare. Kommer gråta en tår för henne. 25 år fyllde hon  nu i maj. Och i 23 år har Anne ägt henne. Fina, snälla, gammla Tulla!

Hela familjen samlad:
Star, Tähti, Tulla och WiskeyTulla med sin son WiskeyFina Tulla, du kommer till en bättre plats!

Jessi och Tähti

Idag red ju Jessi Tähti igen. De e så fina ihop. Nån bild och kort filmsnutt från träningen.

Och videon:


Lite bilder som vanligtIdag ska Jessi rida damen. Så då hoppas vi hon sköter sig!

Inga tävlingsplaner längre

Red ett långt och kämpigt dressyrpass igår. Jättefin i början i skritt och traven. Och ok i galoppen. Men efter det så var jag trött i kroppen och orkade inte hålla ihop henne. Och när jag inte orkade det så blev det trav och galopp om vart annat. Och jag blev sur på madam för att jag inte kunde röra henne med skänkeln. Fy så arg jag blev! Inget tålamod heller, det måste försvunnit samma dag som yngsta sonen föddes:/ Så blev ett pass med bråk de sista 40 minuterna. Men super fin i skritten iaf! Får nöja mig med det. Får nog inse att min kropp absolut inte är redo för 60 minuters pass i paddocken:( Får hålla mig till kortare pass med bara skritt och trav ett tag framöver.

Idag bestämde jag mig för att börja i paddocken. Mest för att det skulle blir bättre än igår. Gick ok. Sen red jag ut en runda. Och ok i skritten och i traven, med nervig. Iof blåste det riktigt mycket idag. Så hoppas det var det. Ont i kroppen och varenda muskel jag har. Så orkade knappt rida henne i traven. Nu blir det vila till nästa helg. Då kör vi på igen och hoppas på en trevligare helg.

Så besviken på mig själv att jag inte hade tålamodet igår och att kroppen står på 0 :( Känns som det kommer ta år innan jag är tillbaka igen och kan rida henne ordentligt! Tur jag har Jessi och andra som kan hjälpa mig!

Bilder kommer i morgon!

Tävla??

Fundrar på att tävla gumman... Blir en klubbtävling och LB:1 dressyr och en terräng. Är inte alls klara för LB dressyr men tar det som en kul grej! Dommaren är super och jag räknar med ett rättvist resultat för det hon kan! Och i terrängen lär det bara bli att hålla på bromsen;) Bestämmer mig efter helgen!

Papper och penna

Ger upp mina tappra försök att förstå mig på Google SketchUp. Och tar fram papper och penna och skissar upp mitt framtida dröm stall. Någon som har tips på andra program som är lättare för en amatör? Förstår inget alls av ovannämnda program! Hade velat skriva in yttermåtten så att de blir exakta. Men man kan tydligen inte få allt! Återkommer med bild på skissen när jag gjort den klar;)

2 månaders skillnad

På bilderna:
Jennie och RainDrop

Blev ett supersnabbt besök i Sickinge. Och titta på min ponny. Blev 7 minuter och sedan vidare att hämta äldsta sonen på dagis. Men fick några bilder:)Haha;)

Börja vackla om jag ska sälja henne eller ej. Hon är ju så fin och helt underbar!

Riktigt fin

Det var Tähti igår. Jessi får verkligen fram det bästa ur henne. Taktfel i början men sen på slutet så var det ren fin trav, kanon skritt och till och med galopp! Å så fina de var, och å så jobbigt de tyckte det var haha;) Massa bilder blev det men jag lägger inte in alla utan som vanligt kan ni kika i min Pixbox.


Nya skor och mjuka muskler

Gick kanon igår med både hovslagare och massör! Tähti stod riktigt still när hon fick nya skor, och hovslagaren var lugn och mjuk. Ska fota lite så får ni säga vad ni tycker om skoningen sen! Och efter skoningen så fick primadonnan massage. Å vad hon njuter. Och inga spänningar i bakom bogbladets placering. Dvs ryggen och bakåt är mjuk och fin. Spänningar i hals och nacke som sist. Så blir att jobba henne lågt och få henne att slappna av mer! Ska bli riktigt kul att komma igång på henne! Har ju massa planerat inför sommaren;) Idag rider Frida och i morgon är det Jessi som håller i tyglarna! Och på söndag ska vi löshoppa igen. Ska bli roligt att se om hon är lite lugnare i början denna gången! Sist visste hon ju inte riktigt vad som skulle ske. Och denna gången blir det 3 hästar som ska löshoppas. Tähti, Wiskey och Star. Kul, kul!

Grattis igen!

Till Jessi och Indi. Som än en gång knep en första placering i helgens dressyr tävling! Och i helgen får jag äran att se Jessi rida på Tähti. Ska bli så roligt!!

Men en dag i morgon också. Då blir det både hovslagare och massör. Ja ibland hopar det sig lite. Blir dessutom en ny hovslagare, då min gamla flyttat. Så får se hur det går! Kommer nog gå bra. Och så ska jag fota nya tränset. Glömde ju be syster göra det i helgen;)

JAG HAR RIDIT!!!

Igår red jag i hela 30 min. Mest skritt men kunde inte låta bli lite trav. Jisses så kasst jag sitter och orkar inte rida ihop henne alls. Men va f*n. Jag har inte ridit på 12 veckor och fick barn för 2 veckor sedan. Då får man rida kasst! Tähti var iaf jättefin! Min kära sysetr var med och fotade. Och så fick Tähti nytt träns, sitter jättebra på henne!!Och min fina Rotta!Jag har lång väg tillbaka, men hoppas kunna rida ihop henne bättre om ca 1 månad! Idag ska jag bege mig till Älmhult för att kika på dressyr tävlingar!

Nu annonserar vi för fullt!

Kallblodsdag i Huseby
Välkommen hit! Vi kommer visa allt från grund till tävling!

Konflikt löst

Om ni kommer ihåg så skrev jag för några veckor sedan om att Emilia och Tähti mest bråkade om vem som ska ha tyglarna eller ej. Och igår var jag i stallet för att se hur det gått. Och det har gått super! Konflikten är löst och om den uppstår så vet Emilia hur hon ska hantera den. Så som det ser ut nu så kommer hon fortsätta hjälpa mig sen när jag kan börja rida. Och Tähti var riktigt fin igår på slutet! Rusar inte iväg utan jobbar fint under sig! Längtar tills hon är 100 igång och det ska hon snart vara! Vill så gärna börja jobba galoppen på henne!


Fina, fina Tähti! Ska bli så kul att komma ut och träna henne ordentligt i sommar! Och hoppas komma ut på tävlingsbanan i höst. Även om det bara blir på hemma plan! Idag rider Emilia ut och jag räknar dagarna tills på lördag;) Då jag ska rida lite. Givetvis ska det regna hela helgen, men mitt humör kommer vara på topp ändå!

Grattis Jessi!

Som tog en första plats i LA dressyr i söndags! På fina Indi. Kika gärna in i hennes blogg, ibland får hon ett ryck och skriver lite;)

http://hollidej.blogg.se/

4 fel

Blev ett sketet pet för min ponny. Men hon var riktigt matt. Blev på tok för lång framridning. Detta då en ryttare innan trillade av och vi fick vänta på ambulans. Så var bara att rida fram henne igen! Så valde att hon bara skulle gå en klass. Dvs 60 cm. Annars såg hon lugn och fin ut. Behöver lära sig avstånden men det vet vi. Blir mer träning! (Ursäkta min sons gnällande i bakgrunden;))Och så tävlade Bebis gamla ryttare på sin ponny. Tyvärr trillade hon av och fick några stopp. Men de kom runt!

Detta slutade tyvärr med att Michelle trillade av. Men det gick bra!


Nytt träns...

Funderar på detta från Hööks!


Eller har ni liknande förslag? Vill ha Pullback knäppning och bred nosgrimma.

Hur gick hon??

Tur man har läsare som påminner en när man glömmer;) Tähti gick super med sadeln och fick mycket beröm av ryttaren! Så vi kör på med sadeln och så får vi se! Nästa helg hoppas jag kunna sitta på henne:)

Ridbilder med Tekna

Idag red Domme i Teknan. Lite bilder från dagens pass:Och min fina, fina Rottweiler Diezel!
Fina Bebis!

Hälsade på min fina ponny idag! Som även ska tävla på söndag. 60 cm och 70 cm Clear Round om hon sköter sig!
Fina Tähti!

Fina gumman i sin nya sadel! Men lilla magen måste vi bli av med hehe;)

(Sadeln sjunker ner under ryttare)


Sadelgjord

Idag kom den. Så ska smita ifrån familjen och testa den på Täthi i eftermiddag! Med Frida i sadeln. Och pussa lite på Täthi :) Saknar hennes trygga rygg! Längtar så tills jag kan sitta på henne igen!

Snart så...

Om allt går bra så planerar jag att sitta lite på Tähti till nästa helg. Men vi får se om min kropp tycker samma sak som mitt sinne;) Hoppas även att sadelgjorden kommer denna vecka! Än så länge har vi ju tyvärr inte kunat rida henne med nya sadeln.

Och så kommer Tähti visas 2-3 ggr på kallblodsdagen Huseby. Troligtvis bara 2 ridpass. Får som sagt se hur hon går när jag rider henne! Tähti är den enda Finnhästen. De andra som visas är Nordsvenskar och Kallblodstravare. SÅ det ska bli spännande;)
RSS 2.0