Sista bilderna i Småland

Nu har min prinsessa åkt! Gick bara rakt in i lastbilen. Helt otroligt lugn den hästen. Hur många hästar kan man lasta ut jämte E4:an och de bara står och sover;)? Med T kan man det iaf! Blev några sista bilder på henne. Och nu står hon på väg upp till Emelie! 16.30 beräknas hon vara där. Sen blir det ny trailer för sista biten hem till Emelie! En lång dag för T <3.

Fina Lastbilen! Hej Då Tähti <3

1 dag kvar

Nervöst! Och det var riktigt nervöst när trailen inte går köra med. Men har en underbar vän som ställer upp med både bil, släp och sig själv! Så slipper jag packa och köra/lasta själv Och hyra släp för 20 min:/. Det är såna vänner man ska vara rädd om!!!

Fota damen lite i boxen igår. Måste säga att hon mest ser ut som en sur kärring, men söt ändå;)Berkäftad bokning

2 dagar kvar sen åker min ÄLSKADE TÄHTI!!!! Idag blir det några pussar men framförallt på Onsdag kommer det blir massor!!!!!!
Säger det igen och ni kan följa henne i Emelie´s blogg!

Uppskjuten resa!

Nytt bolag och Tähti kommer åka på Onsdag den 10 November!

2 dagar

Om 2 dagar så bokas resan för T. Då får jag reda på om hon flyttar på fredag eller lördag! Jag hoppas fredag för jobbar på söndag:/

Jag...

... Pajade hela designen:( Ber om ursäkt och ska fixa det nån dag!

Vila

Nu är det så att denna bloggen kommer ligga "vilande" när T åker bort. Jag kommer uppdatera ibland med bilder och film från fodervärden. Vill ni fråga mig något så är ni välkommna att höra av er! Vill ni följa lille Bamse hos mig så kommer jag strax tillkännage hans egen blogg! För självklart ska han få en egen blogg precis som Tähti har fått!

Nu åker hon!

På fredag eller lördag så åker Tähti till fodervärden! Vi hoppas att det kommer bli super! 1 månads prövotid så finns ju en chans att hon kommer tillbaka ganska omgående hehe. Men det tror jag inte!

Dag 2

Och Bamse är lika lugn som igår. Trots att T står och skvätter på andra sidan staketet;) John har ridit och idag följde även pappa med!

Film kommer sen;)

Bild och film

Hade min syster med så det blev nån bild och lite filmat! Jag rider som en kratta men T är iaf ok;). Hon hade hmmm "lite" svårt att koncentrera sig nu när hon högbrunstar och det finns en läckerbit i hagen:) Hehe lilla damen!

Snart åker hon!

Har hittat en perfekt fodervärd till T. Men pga avståndet så väljer vi att hon ska åka lastbil upp. Sen blir det prov 1 månad och det förlängs sedan om allt går bra! Ni kommer få följa T i Emelies blogg!

Bamse!


Sent i natt, strax innan nya dygnet började så var vi äntligen hemma med denna juvel. Bamse heter han och är en hingst född 2004. En liten miniatyr ponny!  John red premiär turen idag och har både travat och gått bommar. Något han aldrig tidigare gjort, John alltså. Trots att Bamse är hingst så är han fruktansvärt lugn, även när Tähti nu brunstar för fullt! Gnäggar lite då och då men full fokus på det vi gör. Lyfter snällt på hovarna och John kan borsta honom överallt. Supersnäll att lasta och köra. Och även med sadel och träns och allt annat. Har bara träffat en så liten ponny som varit så trygg innan. Och det är kära Erica! En mycket fin shettlandsponny som nu bor på Gotland. 

Namn: Bamse
Född: 28-06-04
U: Minibo Lilja
Ue: Billas Charad
E: Tim
EE: Adonis
Höjd: 73,2 cm
Färg: Black
Kön: Hingst

Första mötet!Ute!Första ridturen
Och till sist en liten film;)

Lovar på ny bildbomb i morgon;)

Hej Då!

Idag börjar den långa resan för Bebis till en ny familj. Jobbigt är det! Hon är ju min prinsessa som jag fött upp  och ägt i snart 6 år! 12 räknar jag med att lämna småland. Sen blir det paus i halland för veterinärbesikning innan det bär vidare mot Stenungsund! Blir en resa på dryrt 50 mil ToR. Men det fixar vi!

Hummmm

Rubrik torka! ;).....

Undebara häst <3

Hon är så fruktansvärt trevlig att rida numera! Tar galoppen som inget, håller den hela vägen och bara rullar på. Ja ni borde få se en film snart på henne;) Helgen har varit underbar med 2 riktigt bra uteritter! 

Fick dessutom nyss en inbokad provridning på damen! Så i morgon kommer det en tjej för att testa! Får hoppas att det funkar för det är bara 1 timmes resa till henne!

Känns lite motigt att lämna bort henne nu när jag fått henne så fin! Men jag vet ju att hon mår bäst när hon får träna massa!

Oj då;)

Det kan ju vara så att det kommer en för tidig julklapp till familjen;) Vad det är får ni veta så småning om!

Brusten Aorta

Det preliminära resultatet från obduktionen av Hickstead visar att en sprucken aorta medförde hjärtsvikt som resulterade i att hästen dog. Eric Lamaze höll på onsdagen en känslosam presskonferens.

Läs hela artikeln i Ridsport.

Bitterljuvt

Min älskade ponny ska få ny ägare! Min lilla RainDrop ska flytta till en familj ovanför Göteborg. Kommer sakna henne varje dag och varje minut! Men jag vet att hon kommer få det bra. 5½ år går fort! Och jag minns än idag den regniga dag som hon föddes, min lilla RainDrop!

tänk att det är samma lilla Bebis på båda bilderna! Min finaste guldklimp <3

Stallplats

Får en hel del mail ang lediga stall platser.

Som det ser ut nu så finns det ingen stallplats ledig då Tähti fortfarande finns kvar (tyvärr hörde aldrig hon som var och provred av sig efter ett tag). Även om min ponny blir såld så kommer det inte bli någon ledig då de inte står i samma stall. Så det är först den dagen som Tähti flyttar som det ev blir en ledig plats!

Hickstead

Som ni säkert har hört så har en mycket känd häst lämnat oss:( Sina sista minuter tillbringade han där han trivdes bäst. På banan med sin älskade Eric Lamaze på ryggen <3 Det som har inträffat är fruktansvärt och hela häst världen har stannat upp för att minnas. Hickstead blev 15 år gammal.Bilderna är lånade från Éric Lamaze´s sida på FaceBook.


Tur i oturen!

Den här synen mötte mig när jag kom till stallet igår:Troligtvis en spark. Såret är tvättat och damen går med fläta. Så nu hoppas vi att det läker fint och vi klarar oss utan veterinär! Jag är glad att sparken inte tog ögat! För då hade fått besöka klinik och kanske blivit av med ett öga:/

Såld eller?

Det återstår att se! Familjen som var och provred blev över förtjusta och jag med. Tjejen red henne fruktansvärt bra! Så nu håller vi alla tummar och tår att det går i hamn. För jag VET att Bebis kommer få det super hos den familjen <3

Indipendence

E: Akribori
U: Hollyday av Bolex
Ue: Cortez
Uue: Anart
Stolt ägare till denna underbara herre är ingen mindre än Jessica Palm!

Provridning <3

En provridning på Bebis bokades in nu på morgonkvisten. En helt underbar familj kommer för att rida och vi hoppas att hon visar sin bästa sida! Stackars Jennie fick ett bryskt uppvaknane när jag ringde i morse hehe. Så nu ska jah strax ta med mig John till stallet för att mocka!

Jag vill ha en liten Tähti

Igår red jag som sagt ett pass på min dam. Och även min son red. En mening han sa är: Jag vill ha en liten Tähti! Helt underbart <3

Ny vaccinerad

Idag kom veterinären så det blev vaccination. Men innan dess hann jag med ett pass i paddocken och det gick bara bra. Lite stel till vänster och det störde mig. Men superfin galopp! Nu blir det vila i några dagar för damen:)
RSS 2.0