Fina flickan

Går verkligen jättebra med ridningen nu! T sköter sig super och galoppen blir bara bättre och bättre! Tänkte åka till stallet i em och ta ett litet pass i paddocken.

Red ut både i lördags och söndags och det är underbart att få sträcka ut i en härlig rund galopp! Tyvärr står det ganska stilla med fodervärdar och försäljning. Min gamla mail: malinromer@hotmail.com ligger nere och jag kan därför ej komma i kontakt med de som mailat förra veckan. Så jag ber er att maila igen men på min nya mailadress: malinromer@gmail.com

4 fel

Blev ett nerslag i LB:n för min ponny igår. Hon taggade på tok för mycket och ryttaren hade lite att göra;) Så hon rusade iväg för mycket på sista och den bommen föll tyvärr! Bättre lycka nästa gång och då får hon starta LC och LB. Och så hoppas vi hon lugnar sig efter första klassen. Film finns men den ligger på min FaceBook;) 

RainDrop är fortfarande till salu och priset är säknt från 65 000:- till 45 000:- pga ryttaren flyttar nu i november!

Sara och Tähti

Igår fick jag upp Sara på Täthis rygg;) Spännande och de blev då test i alla gångarter, även om det inte var meningen. Gick bra och Sara har nu insett att hon inte kan kalla Star svårriden hehe;) 

Idag blir det en uteritt igen! Roligt:) Red ju ut igår också och T gick först hela rundan, inte visste jag att stenar kunde vara så farliga;) Tur att hon ändå går fram överallt!Älskar denna bilden. Lugn och harmonisk häst!

Hackat mail konto

Någon har tyvärr lyckats hacka sig in i mitt mailkonto och skickat ut spam! Ber om ursäkt för detta. Men under tiden så har även hotmail stängt av kontot. Detta betyder att jag inte kommer kunna svara/läsa några mail tills de öppnat kontot igen. Väldigt olägligt nu när man ska sälja 2 hästar:/ Så håll till godo med SMS/Internet eller ring om ni vill ha snabba svar!

Det går bra att lämna kommentarer via bloggen om ni är intresserade av någon av mina hästar!

BILDBOMB

Jisses vad bilder som finns;) T går så jäkla bra nu så vill nästan inte lämna bort henne! Tänk om jag hade haft mer tid. Då hade hon fått stanna hos mig. Bildbomb från dagens lektion. Bom-Hinder-Bom-Hinder-Bom-Hinder-Bom. Jobbigt men riktigt bra övning för damen! Lyfta på benen kan hon men hon måste lära sig att ta det lite lugnt;)

Matte skickar SMS och T vill inte stå still!


Nu står vi still;)

Hmmm, min sists;)
Hoppsan;)KimbleWick

Testade ett nytt bett på damen idag! Hon kan ju bli lite stark när man galopperar i grupp. Och jag vill ju gärna ha något att byta med. Så fick låna ett Kimblewick bett. Har en förkärlek till dem och vet inte någon häst som inte gått bra på det. Och så gjorde även T. Konstigt i början och hon visste inte riktigt hur hon skulle reagera. Men hon gick riktigt fint. Precis lagom mycket häst i handen och till skillnad från när jag rider på det 3-delde så tuggade hon inget på bettet! Vilket har fått mig att inse att hon nog ska få ett vanligt rakt också! Verkar som hon gillar de betten bäst.

Blev en testrunda i paddocken först och sedan ut på en lång runda. Var ute i ca 1½ timme och solen sken. Mycket trav och galopp och det märks att hon börjar stärka sig. Hittar jag ingen fodervärd eller köpare så blir hon helt enkelt kvar hos mig! I morgon väntar en ny härlig uteritt i skogen. Längtar så efter helgerna då jag får rida ut på min galna tjej;)

Stallplats uthyres

Som ni vet är det kanske snart en tom box i stallet. Och både jag och stallägaren tycker det vore roligt med någon mer som rider och tränar. Så nu har jag fått i uppdrag att annonsera och kika efter nya hyresgäst.

Det som ingår är:
 • Fyllning av box och 1 bal/veckan (Spån eller Halmpellerts)
 • Fri tillgång av grovfoder (Hö eller hösilage)
 • Betfor
 • Havre
 • Mineraler
 • In/Utsläpp
 • 3 fodringar/dag
 • Hyra 1600:- ink moms
Det som finns är:
 • Vattenkoppar i alla boxar
 • Varmvatten/Kallvatten
 • Spolspilta
 • Uppvärmd sadelkammare
 • Upplyst, stor välskött paddock
 • Hinderpark
 • Stora Vinterhagar/Sommarhagar
 • 4 boxar
Hästen vi söker är:
 • Snäll i hantering
 • Kan gå i hage med övriga hästar
 • Kan gå på bra bete
 • Sto eller valack
 • Vaccinerad
Övrigt:
 • Hästarna står uppstallade mellan September-Maj. Under denna tid ingår det som jag skrivit högre upp.
 • Hästarna går på bete mellan Maj-September. Då ingår inget strö, grovfoder eller kraft. Du köper det du behöver för en billig summa. Hyran är då ca 500:-. Man hjälps åt med vatten!
 • Alla hästar går i samma hage året om, därför är det viktigt att din häst går ihop med övriga i stallet.
 • Stallet skuras varje sommar. Alla hjälps åt!
 • Då stallägaren åker på semester sköter hyresgästerna en del sysslor i stallet.
 • Täckesbyten ingår ej.
 • Stallet ligger ca 3 km från Ljungby.
Jag har säkert glömt en hel del. Men fråga så ska jag svara!

Bilder på stallet och omgivning!

Avbokat...

Lite irriterad blir jag när man bokar provridning och sedan inte hör av sig fast man lovat. Istället är det jag som kontaktar och får till svar att de inte kommer. Helt ok, man kan ångra sig. Men är det inte då mer än rätt att de hör av sig först??? Så ingen provridning idag.

Men lite glad är jag ändå då tjejen som provred i helgen vill ha T på foder! Nu sitter vi och kikar på kontrakt och kommer vi överrens så flyttar nog gumman snart. Bitterljuvt får jag säga, hon har ju varit ruskigt fin sista tiden. Lovar uppdatera när jag vet mer;)

Nyklippt och bus!

Tog tillfället i akt och klippte T när det regnade som värst! Och när jag var klar blev det underart solsken. Perfekt dag!! Så damen fick sträcka ut i full fart och det uppskattades. Och ja hon är lite väl rund;)Helg igen

Och denna gången har jag lyckats rida båda dagarna. Red ut en härlig tur i lördags och det var riktigt, riktigt roligt!! Tähti var pigg som vanligt och denna gången var det kort och "fin" galopp;) Gick ganska mycket uppåt, men det betyder att hon börjar samla sig! Underbart!!

I söndags provridning och det gick kanon! Damen skötte sig och äntligen en ryttare som lyssnar på vad jag säger om hur hon ska ridas! Stor eloge till henne!!! Har inte hört något ännu, så får se vad som händer framöver. Men lämnar med stort förtroende iväg Tähti till henne! Har en till provridning inbokad på onsdag. Men sadeln glider. Blir tokig!!!!!!

Rida i regn

Det har jag gjort idag. Blev ett kort och intensivt pass i paddocken. Skritt, trav och galopp. Tung och lite stel tyckte jag hon var. Men inte så konstigt när dte börjar bli kallare och när hon inte har gått. Men inte alls så hiskeligt pigg som jag hade förväntat mig! Lite bilder blev det men givetvis inte när jag red;) Nu går damen med täcke. Ruskigt kallt och blåsigt!!

Efter ridturen;)

Nya dojor:)

Igår fick skruttan nya skor. Men valde att bara sko fram då hon inte går så mycket:/ Vilat i 5 dagar och kan ju tala om att hon var väldigt pigg igår när Emilia red henne. Tur hon är snäll iaf! I helgen provridning och hoppas det går bra! Har väldigt många som mailat ang att låna henne på foder men många som rider akademiskt, och det är ju inte jag intresserad av. Så tyvärr vill jag ej låna ut henne till dem. Inte kul å få tillbaka en akademiskt riden häst efter 2 år;) Det är ju faktiskt ganska sto skillan medlla det och engelsk dressyr.

Debut LC och LB

Blev 2 debuter idag för min ponny! Nolla och rosett i LC och trött i LB och fick nerslag på första!
RSS 2.0