8 dagar

Idag är det 8 dagar sedan min älskade röd fick somna in. Livet börjar återgå, men ännu finns det papper att ordna. Försäkringbolag ska kontaktas, rasförbund och lite annat. Vädret har varit blandat.Solsken ena dagen, för att sedan blåsa storm.

Sorgen blir inte mindre, den blir bara lättare att leva med...
 

Tähtis vilo plats

Tähtis viloplats ligger ca 50 m från sin älskade dotter Ihme. Under en vacker och klok ek ligger hon begravd. Högt uppe på kullen. Så hon kan spana ut över ägorna <3 Till våren ska jag plantera en rosenbuske framför eken.Sista bilderna

 


Tähtis sista dag var nog underbar! Skinande sol, borstning, fick äta precis hur mycket havre hon ville och människor runt omkring henne som älskade henne och hon kände sig trygg med! Och självklart fick hon ut i paddocken, men ville inte springa mer än en kortsida. Nu har inte älsklingen ont lägre!

Jag valde att inte vara med i slutet utan med sig hade hon veterinären och 2 andra underbara människor! Jag lämnade min älskling när hon stod och åt havre ur krubban. Inget stress och i en lycklig stund.

Fy fan!!!!

Vad det är tufft nu. Tähti är borta och jag kommer aldrig få känna hennes mjuka mule mot min hand igen. Aldrig mer kommer jag borsta på henne och aldrig mer kommer jag få sitta på hennes rygg igen. Jag gråter, skrattar, gråter, skrattar och gråter igen. Vet inte riktigt vart tankarna är nu. Försöker läsa en bok, men förstår inte vad den handlar om.

Min älskade röda ferarri är borta och jag saknar henne så!!! Jag vet att det blir bättre. Jag vet att det blir lättare. Men jag kommer aldrig sluta tänka på henne. Jag önskar ingen att behöva ta bort sin häst i så unga år. 8 år skulle hon blivit i år. Hennes älskade dotter skulle ha blivit 3 år till sommaren. Nu år de båda borta och drömmen om en egen finnhäst slutar här. Jag kämpade, kämpade så in i helvete. Och ändå var det inte meningen. Jag gav Tähti nästan 3 underbara år i Sverige. Hade jag kunnat vrida tillbaka tiden så hade jag gjort det.

Denna dagen har varit den längsta någonsin, men samtidigt gick tiden för fort. Tack alla underbara som stöttat mig under denna tid. Tack till veterinärerna, djurskötarna, Håkan, mamma & pappa, syster, Jessi, Marita osv. Tack alla ni underbara som hjälpte mig fatta det jobbigaste beslut man har som djurägare. Jag mår inte bra nu, jag ska inte ljuga. Jag är en stark person. Men just nu är jag svag. Jag vill lägga mig ner i sängen och bara gråta. Vill inte kliva upp och vill inte göra något. Men det går inte. Livet går vidare. Jag har en underbar man och två underbara söner som behöver mig. John är snart 4 år och han förstår mer än man tror. "Mamma, jag fick rida på Tähti. Men nu kan jag inte göra det för hon är sjuk och dog." Vad svarar man på det?! Gud vad jag älskar min familj. John fick sitta en sista gång på den röda. Och han sken som en sol. Och där kom tårarna igen.

Jag har så många underbara minnen ihop med Tähti. Galna, pigga, vackra Tähti! Hon var "one of a kind". Det finns inte två likadana med den motorn och otåligheten. Det fanns inget vänta, det fanns inget sen. Det skulle ske nu eller aldrig.

Saknar dig älskling och i morgon ska jag besöka din viloplats! Ta hand om Ihme <3

 
 

Idag

Har vi skinande sol. + 10 grader och det kunde inte vara bättre väder! Idag är dagen här. Idag kommer min älskade Tähti få somna in. Lugnt och stilla jämte sin dotter kommer hon få somna in. Men människor som hon känner runt omkring sig <3

Älskade Tähti du fattas mig redan!

Fredag

Det skulle kunna vara en vanlig fredag men det är det inte. Solen skiner som för att förgylla Tähtis sista tid <3 Släppte ut henne i paddocken och hon sprang några varv innan hon stannade för att titta på de andra hästarna. Så lycklig hon såg ut där när hon sprang. Snart ska hon få springa helt utan smärta. Jag väljer att smärtlindra henne dessa sista dagar för att hon ska få ut så mycket det går av den sista tiden.

Hon är nervig och när jag ser henne stå på box så inser jag en gång för alla att jag gjort rätt. Fy så hon vantrivs att stå där. Jag skulle aldrig kunna ställa henne på box igen!

Älskade Tähti <3 
RSS 2.0