Söndag, söndag, söndag

Och ett ridpass på banan. Jäkla vad bra hon kliver på med skorna! Är så glad! Dessvärre gick ridpasset kasst och det var vår sämsta presentation ihop hittils;) Hon var nog bara lite pigg tror jag! För hon skulle bara vara rädd för tråden som fläktade i vinden. Så ridpasset bestod av att rida på volt vid öppningen. Inte så jäkla kul kan jag säga! Men till slut kunde hon iaf skritta förbi utan att flyga i full fart åt motsatt håll! Någon dag ska man få kömpa lite extra. Tyvärr fick hon vila igår för jag har blivit så satans förkyld:/ Ska se om jag orkar ta mig upp och tömköra henne lite. Det är nackdelen när man har ett fysiskt jobb. Då är man ganska slut när man kommer hem vissa dagar! Bjuder på en bild på "Vackra" Wiskey;) På sitt bästa humör hehe.Ny header

Så har jag äntligen fixat en ny Header. Hoppas ni tycker om den! Efter 5 månader ihop har vi lyckats skrapa ihop lite bilder och framsteg. Bilderna är i den ordning de är tagna. Kass text jag vet. Men det får vara så ett tag nu;)

Underbart

Att kunna rida en häst som inte ömmar. Galoppen gick så mycket bättre igår och till och med Anne hörde klampet bakom sig hehe;) Så idag kör vi på igen! Troligtvis ända tills på tisdag då det blir vila. Eller på måndag. Har inte bestämt mig ännu;) Blir uteritt idag också och kanske lite jobb i paddocken efter det. Beror på hur hon känns.

Kolla in hingsten!!!!

Har aldrig sett en häst med så läcker färg! Och dessutom ett kallblod. Man vill ju bara ha!

http://unique-gypsy-horses.dk/Stallions/Golden.html

Nya skor

Idag har min lilla tjej fått på sig 4 "silver" skor;) Hon var jätteduktig men lite otålig. Så blev lite pauser ibland;) Sen när jag släppte in henne i boxen så tog hon de största steg jag någonsin sett hehe. Söta lilla vännen. Hann dock inte rida utan ska åka dit lite senare i em och göra det! Då ska vi galoppera!

För igår tog vi vår premiär galopp ihop! Trav, trav, trav och snabbaste traven och sen galopp;) Verkligen som en unghäst! Men vi kör på och testar lite galopp varje gång och ska även få henne i galopp i paddocken så småningom! Satsar fortfarande på att kunna starta en Dressyr LC klubb i vinter. Men i hela januari ska primadonnan få vila!


Svårt att få till något bra när det inte fanns någon hov att jobba med:/ Men nästa gång blir det bättre!

Shires beställda!

Så har jag beställt 2 täcken från Shires;) Det blev:

Shires Typhoon Combo 100 gr Hade ett likadant till min förra häst och det höll alltid tätt och satt super på honom! Köpte det när han var 4. Han såldes när han var 11 och det var lika bra då!
Och så blev det ett:
Shires Typhoon Combo Winter 300 gr Ev ska det bytas mot ett likadant fast med halvhals. Väntar med svar på om det finns det!

Sen hoppas jag att jag ska klara mig i vinter. Har ju ett ofodrat regn, ett fleece fodrat regn täcke, fleecetäcke och ett termotäcke inne 200 gr. Hoppas vi klarar oss som sagt;)


Kondis

Jäklar vilken kondis Tähti fått! Red i en timme idag. Bara i skritt och trav. Och väldigt mycket trav! Börjar ta in henne på mindre volter, vända igenom dem. Tränar även övergångar och flyttar henne för skänkeln. Tycker det gått så snabbt!  Till helgen ska jag galoppera henne! Ska försöka få henne falla i galopp när vi rider ut;) Har försökt lite i paddocken men den tar lixom slut när hon är på väg att galoppera;) Fick även lite sällskap av Sandra och Tesse! Och så fick hon nytt torrt täcke på sig! Det andra var lite blött i kanterna;)

Ska även beställa lite nya täcken till henne. Kommer bli några från Shires! Har haft 3 st och alla har hållit super i mer än 5 år utan imprengering. Mitt HorseWare täcke är jag inte alls lika nöjd med!

5 månader

I 5 månader har nu Tähti bott hos mig! Vi har varit med om svåra tider, smärtsamma tider. Men även mycket glädje och lycka! Vi blickar framåt och hoppas på ett fortsatt bra år!

Då (I Finland):Nu:


Helgen

Blev inte som jag planerat men tror inte Tähti gråter för det. Utan hon fick vila både lördag och söndag. Men i måndags blev det en skritt tur i skogen på 40 min. Hundarna Zack och Nick (min vovve) fick följa med. Diezel vågade inte riktigt utan stannade vid stallet. Anne och Whiskey var också med ut!

Idag fick hon vila lite ofrivilligt. Halvt storm ute och ruskigt kallt regn:/ Men min lilla tjej har varmt täcke på sig!

lördag kommer hovslagaren. Då ska Tähti få skor runt om. Hon ömmade jättemycket när jag red på gruset igår:/ Stackars vännen!

Ingen dressyr

Skulle ha ridit ett pass i paddocken idag ju. Men det blev inte så. När det är strålande sol och man har en glad pålle så blir det lätt ändringar;) Så jag hängde på Anne ner till sjön! Så idag har vi premiär badat ihop! Eller 2:a gången men första gången jag sitter på henne. Helt underbart! Långrunt så man kan gå flera hundra meter ut! Tähti tyckte det var super mysigt en lite läskigt då det blåste och var vågor. Men vi kommer nog göra om det snart igen;) Är ju bara 20 minuters promenad dit. Synd att jag för en gångs skull inte hade med mig kameran!

Eller denna kanske??

Skulle kunna bli riktigt fint ju!;) (Bilderna lånade från annons)

Onsdag = Tömkörning

Gick kanon! Sandra och Anne tittade på och Anne fick testa. Hon blev så taggad att vi bestämde oss att testa Wiskey också. Duktiga killen! Hade aldrig blivit tömkörd förut men det gick kanon! Jag gick före först å sedan kunde jag släppa honom. Och så gick Tähti jätte bra! Testade något steg galopp också!

Idag blir det vila och imorgon blir det nog dressyr;)

Finns det hopp??

Att kunna fixa i ordning denna vagn??Eller är det helt kört?

Dressyr och uteritt

Och det längsta passet någonsin! Blev 40 min ute i skogen. Skritt över stock och sten. Anne red med på Wiskey. Därefter blev det nästan 30 min i paddocken. Och nu krävde jag lite i traven och hon gick verkligen kanon! Vet att det förstås kommer bli bakslag. Jag har ju inte ens testat galoppen;) Men i traven börjar hon komma under sig och det blir mindre och mindre taktfel. Min duktiga tjej!

I morgon ska jag tömköra tjejen. Sen blir det vila på torsdag! Och på fredag blir det rida igen;) Blir nog lite slappt i helgen då det är Ljungby Dagarna.

Dominique och Tähti

Idag hade jag Domme med mig ut till stallet. Och givetvis hade jag kameran med mig;) Hoppas att Domme vill komma och rida fler gånger! Riktigt roligt med sällskap. Kunde tyvärr inte fota i traven då jag hade en ursöt 12 veckors valp i mitt knä!!!!!!!!Och lille Alvin;)
Lite film

Blev det men supersvårt att hålla reda på tömmar, pisk och kamera;) Så fick henne inte att jobba under sig så bra. Men det är min prinsessa iaf;) Lite takt fel i traven men så har jag precis börjat små jobba henne på volt. Så styrkan finns där inte riktigt! Och så fätade jag undan man och pannlugg, så här får ni se en "naken" Tähti!


Hinkar!

Titta så fina foder hinkarna blev;)


Torsdag och Fredag

Igår fick som sagt Tähti vila. Och idag blir det tömkörning. Ska se om jag kan lyckas filma lite också. Inte helt lätt när man är själv. Men ska göra ett försök! Nehe nu ska jag tillbaka till jobbet strax!

Tisdag och Onsdag

Har tyvärr inte blivit så mycket bloggande denna veckan. Har haft på tok för mycket annat att göra. Och så får jag vel erkänna att jag spenderar några timmar i stallet varje dag;) Men nu bloggar jag lite på lunchen;)

Så i tisdags då. Ja då tog jag en premiär tur i skogen. Helt ensamma för första gången någonsin. Och jag hade allt lite fjärilar i magen;) Men de försvann ganska snabbt. Red bara i ca 30 min och stötte på fåglar, gräsklippare, soptunnor, brevlådor, skyltar mm mm. Och visst tyckte Tähti det var lite jobbigt men hon klampade på! Hoppade till nån gång men skötte sig jättebra! Svettigt blev det då hon stressade upp sig lite. Väl tillbaka i paddocken var hon betydligt lugnare och vi kämpade fram lite trav.

Och så igår, Onsdags. Jisses säger jag bara! Finner inte ord för hur trevlig hon var. Bar sig jätte fint i skritten HELA tiden när jag bad henne, nya bettet funkar verkligen kanon!. Flyttade för skänkeln och lite trav blev det. Och det är främst i traven jag blev så impan. Innan har den varit hackig, ryckig och inte trevlig alls. Men sen vände det helt. Nu travar hon på och tar ut stegen med bakbenen under sig. Och man känner hur hon jobbar med ryggen och fick ner huvudet! Riktigt impad blev jag! Men fortfarande bara 5 min trav varje gång jag rider. Men de där 5 min i åt gångar ger resultat;) Så om ca 3-4 veckor ska vi ge oss på lite galopp om allt flyter som det gjort nu.  Skynda långsamt heter det ju.

Och så måste jag lägga upp ett litet tränings schema åt henne. Ska jobba max 5 dagar i veckan varav 3-4 ggr ridning. Med max 2 pass/veckan i paddocken. Kommer ju blir lite mer där i vinter tror jag dock. Inte lätt när det inte är ljust ute så länge. Men så är det! Så kom gärna med lite förslag! Hon ska vila Måndagar och torsdagar är det tänkt! Idag ska hon alltså vila och i morgon blir det markarbete eller promenad i skogen!

WoWokee + 8/8-2010

Ännu en dag av sorg. Dominiques älskade WoWokee fick igår lämna oss. Efter en hel natt på Helsingborgs Djursjukhus gick hans liv inte att rädda. Den 24 Oktober 2008 blev han hennes och den 8 Augusti 2010 lämnade han oss. Endast 17 år gammal. Min Ihme visar honom vägen in i himmelen. Vi tänker idag på Domme!


Domme: Det tar tid. Låt det tar tid. Du är alltid välkommen vännen. Oavsett när! Ihme tar hand om honom. Hon visar den väg han ska gå!
Gumman vi finns här. Och det blir bättre, jag lovar!
KRAMEn sliten grimma hänger i mitt stall.
En blanknöt sadel ligger på sin pall.
Frågar du varför jag tårar bär
blir mitt svar min ponny borta är.

Min ponny nu nått slutet på sin färd.
Hans hovtramp hörs nu i en annan värld.
Han i klöverängar går på vall.
Jag är ensam i mitt tomma stall.

 

Han var en vän, just en sån vän
man ej tror finnes på vår jord.
Jag ofta sade dessa ord.
Du är en bra kamrat, en god kamrat
Hans ögon gav mig svar
Den bilden i mitt minne lever kvar


 


En ensam sliten grimma
den hänger i ett stall
den påminner om ett förtroende
och vänskap för varann
den påminner om en flicka
som älskade sin häst
hon var den enda
som kände honom bäst
nu när deras dagar för alltid är över
stallet står tomt, men grimman finns kvar
för att påminna om deras lyckliga dar.Bilderna är lånade från Dominique.

Ännu mer tömkörning

Igår fick jag lite hjälp med Tähti. Och vi åkte till Jessi. Det gick kanon! Men givetvis var det super varmt och Tähti orkade inte så mycket. Men lite tips fick jag iaf! Resan dit och hem gick jättebra. Men hon blev väldigt svettig på vägen hem. Men inte så konstigt när det var 27+ ute! Varmt som sagt! Idag ska vi ta en liten tur i paddocken eller i skogen. Sedan ska hon få vila! Här kommer lite bilder.
Och så får jag låna ett Egg bett! Men tror det är lite för stort. Hmmmm....Och lite bonus bilder på Indipendence och Aragorn. Ett halvblod och en nordis kille;)


Ridit!!!

Jag har ridit! Om ni bara visste hur skönt det kändes! Blev mest skritt och liiite trav;) Kunde ju inte hålla mig! Bjuder på en bild utan ryttare! Och efter det så fick hon sig ett "bad"! I morgon beger vi oss till Torpa! Är bra sugen på att rida henne, men det tar vi en annan dag!


Nya tränset

Stallet - Bilder

Har jag visat er vart Tähti bor?? Om inte så får ni se det nu!

Tullamore Dew ska det stavas.Väldigt utrensat och så fattas det en sadel till Tähti. Men det kommer;) Vi har en del till men där hänger bara sådant som vi inte använder. Och så står det skåp ute på logen för lite annat;)

1 månad

Idag skulle du ha blivit 1 månad gammal. Min fina Ihme. Men det blev inte så. Din mamma hälsar till dig det lovar jag! Och kanske tittar hon upp mot himmelen där du nu är. Vi saknar dig, vår vackra, vackra lilla tjej!Grattis på 1 månads dagen!

4 Augusti

Och i morgon skulle du ha blivit 1 månad gammal. Vi saknar dig!

Slarvat

Jag har slarvat med att motionera min Tähti. Tiden har verkligen inte funnits! Min semester är över och jag är tillbaka på jobbet. Så man är lite trött! Men igår tvättade och städade vi hela stallet! Ska på med lite mer färg sedan är det bara att stalla in hästarna! Var inte hemma fören 22.00 igår kväll!

I morgon måste jag verkligen hinna tömköra min lilla tjej. Ska få lite hjälp och tips på lördag av tränare! Sedan på söndag ska jag skritta ut på henne för första gången sedan Ihme föddes!

Mer bilder

Nu har min syster varit så snäll och laddat upp fler bilder på Tähti i sin PixBox. Så kika gärna in och titta på dem!!

HeRomer
RSS 2.0