Och förresten

Visst är det stor skillnad på när Michelle provred henne och nu??

Mars-10


Juni -10


Nu
Får jag presentera...

Min ponny RainDrop. För vissa läsare helt okänd, för andra mycket bekant. RainDrop, eller Bebis som hon kallas. Är en C-ponny på 137 cm i mkh. 4 år gammal och New Forest. Min egen uppfödning och min bebis helt enkelt. En prinsessa ända ut i hovarna;). Ryttare är Michelle och som tar hand om henne på bästa sätt!. Michelle har nu haft henne i några månader. Men i måndags fick vi ett tråkigt besked. Bebis har kotleds inflammation höger fram. Sprutad och röntgad. De hittar som tur är inga fel på röntgen! Nu väntar 4 veckors vila och åter besök den 28 Juli. Och vi hoppas på positiva besked då.

Men det hela är mycket konstigt. Hon har den senaste månaden blivit halt över natten. 2 gånger har detta hänt och dagen efter har hon inte visat något! Och i lördags. Bara 2 dagar innan hon var på klinik. Så var hon på hopp träning (Veterinär ville de skulle rida på som vanligt). Och hästen visar ingen hälta! Tränare, vänner, jag och veterinärer står som förundrade. Hur kan hon inte visa någon hälta???? På böj provet gick hon nästan ner på knä av smärtan. Men på lördagen flög hon över 70 banor....Hon måste ha väldigt hög smärt tröskel! Veterinären kunde tyvärr inte uttala sig hur länge hon haft om. Så kan ju tyvärr ha haft inflammation sedan den dagen hon reds in:/ Eller sen hon blev halt första gången.

Hon rids 4-5 dgr/veckan. Hoppning 1-2 dagar och inte mer än 1 timme åt gången. Veterinären tyckte hon var jättefin och det beror inte på för hård ridning!

Här kommer bilder från lördagens hoppträning. Tänk på att hinderna är 70 cm...Bilderna är lånade från Michelle. Så nu håller vi alla tummarna för mig underbara Bebis!

Nu är det nära

Nu har hon de senaste 2 dagarna tagit "avstånd" från de andra hästarna. Och håller sig nära huset. Så från och med idag står hon inne på nätterna och hon får gå i egen hage. Allt för att hon ska hinna" boa" in sig själv och slippa vakta de andra. Hoppas fölis kommer!!

Dios Del Viento

Idag minns vi "gamla" goa, knäppa Dios. Som fick en plats i allas hjärtan oavsett hur knasig han var. Han bodde hos familjen Palm i några år. Innan dess har han bott både på Irland och på Grand Canaria. Där han fick avsluta sin galopp karriär. Maria tog honom till Sverige och Stockolm. Och av en slump hamnade han hos Jessi. Där blev han kvar några år på tillridning och försäljning. Efter det hamnade han hos Sofie och till slut hittade han hem hos Josefine.

Idag minns vi Dios. Som genom en olycka i hagen fick benet av sparkat och fick avsluta sina dagar för tidigt!

På bilderna rider Jessi honom.

R.I.P

Nu är det slaget

t alltså. Visst ser det gott ut;)??Och inget föl ännu;)

Svar på kommentar

Pontare frilla?? När jag fick henne så var det jättekort och jag vill att hon ska ha lång man på hela halsen. Därför har hon "pontare frilla" just nu;) Det kommer lägga sig ner när det blir tillräckligt långt.
Och en sak till... Skriv namn, mail adress/blogg adress. Om ni vill att jag ska kunna svara er!

Stor rykt

Idag fick gumman komma in i stallet och få sig en riktig rykt! Man och svans borstades ut och 1 liter glansspray användes. (Kändes det som) Så sen blänkte hon. Förutom all kåda:/ Som tur är bara i pälsen och inte i man och svans. Hoppas det där fölet kommer ut snart! Anne hjälpte mig att dra ut en liten trä bit från Tähti. Stod och kelade med henne under hakan/mule. Och kände något vasst och hårt som stack rakt ut. Döm min förvåning när det var en trä bit!. Var ca 5 mm tjock och ca 1 cm lång. Såret så jättefint ut, så vi gjorde inget med det. Tänk om den varit längre! Usch säger jag bara! Här kommer lite bilder på tjocka damen!


Tähti som föl

Här har ni henne!  


 

Sadel till Tähti

Har hittat en som jag faktiskt tror kan passa henne! Det är en Morris & Noland. Men vad tror ni? Den har legat på denna häst. Som ju ser mer svängd ut i ryggen. Så hur hade ni gjort, tänkt? Det är ju ett bra tag kvar innan jag kan rida henne.

Fler bilder

Betes släpp!

Nu är det slut på inne nätterna. Nu åker de ut i sommarhagen. Fick några bilder på madam;)


Svar på kommentar

I inlägget Gårdagens inköp. Grimman köpte jag på Scandinavium Horse Show. Tror det var i Börjes monter! Sidan som det var rea på då är Horse Care. Men tror ej de har så mycket kvar! Ring Jessica eller Marita och hör med dem!

Lämna gärna namn och mail adress så att jag kan svara!

Nu fyller hon på

På bara 2 dagar har hon fyllt nästan hela juvert. Och hon vill inte längre trava i hagen. Utan går argt efter de andra när de kommer springande;) Så hoppas! Ska försöka få hem lite halm idag. Men får se om jag får tag på det!

Ska se om jag kan få med kameran!

Pass

Äntligen har Tähtis pass kommit. De hade glömt att skicka faktura till mig på ägarbytet. GRRR! Men efter många mail så fick jag äntligen en faktura och 2 dagar senare låg passet i brevlådan;) Så nu känner jag mig redo för en fölis! Men ser ut dom det kan dröja. Är väldigt många hästar som gått över med 5-7 veckor. Så kan bli en lång väntan!

Men magen den fortsätter växa och det gröna gräset gör madam bara gott! Funderade på att betäcka om henne i år. Men blir så sent föl till nästa år så vi struntar i det;)

Köpa sele

Måste ju faktiskt ha en sele till tjejen. Tänkte mig en lite ekonomi variant för lättare vagnar men även så det går dra en släde med den. Fastnade för en sele på Driveout.se
Vad tror ni om denna:http://www.driveout.se/selkammaren/index.php?act=viewProd&productId=313
Givetvis så måste jag ha en sadel också. Men det ser ut att bli svårare att hitta en! Förresten. Visst borde det funka med Full på Tähti? Inte ska hon behöva ha X-Full. Så stor är hon ju inte.
Och till sist. Inget föl ännu;)

Pass på väg

Har mailat, mailat och mailat Suomen Hippos och frågat om Tähtis pass. Men inte fått något svar. Igår fick jag svar. Att jag hade en obetalad faktura hos dem... Hmmm Med den grejen att jag inte fått någon faktura från dem! Men nu är det iaf betalat. Var 35 Euro för ägarbytet de ville ha. Men tycker att de i alla fall kan kontakta en kund. Har ju inte hört ett ord från dem och det är 2 månader sedan jag skickade pass och ägarbyte! Men som sagt nu hoppas vi passet kommer till rätta!

Annars händer det inte så mycket. Just nu ligger jag hemma och kurerar mig. Har rykt på en elak förkylning. Så blev en tripp till akuten i söndags. Bihåleinflammation gör fruktansvärt ont kan jag bara tala om! Och som om det inte är nog har jag konstant huvudvärk, snuva och en elak hosta:( Hoppas verkligen att det ger med sig snart. Stallägaren är så snäll och sköter om lilla tjejen åt mig!
RSS 2.0