Öroniflammation:(

Fick bege mig till akuten i går morse:( Sov knappt en blund pga mitt öra. Och visst var det inflammation. BLÄ! Någon gång ska vara den första. Men blev ingen ridning för mig igår. Men fick med mig Domme ut. Idag ska de få trava lite bommar. Och jag står med kameran i högsta hugg;)

Men innan dess ska jag ut till lille Ior. Kommer en familj för att kika på honom;) Hoppas!!!

Ridit

Jag har ridit fast jag nog inte borde. Men skit i det. Jag var tvungen att komma ut lite. Har legat sjuk sedan i tisdags:( Har fortfarande ont i hals och ett öra. Men hästen bryr sig inte om det. Tur Domme red lite igår också.

Red ut en runda med Anne och Sandra. Första gången som vi alla 3 är ute tillsammans sedan fölis kom. Härligt. Blev både skritt, trav och galopp. Hon var verkligen jättefin. Om än något stark i galoppen;) Men var första galoppen sedan vilan. Gick bra. Men tvekar på om hon ska klippas mer. Var verkligen dy blöt trotts den klippning hon har nu... Hmmm....Och jag är trött. Dumt att ge sig ut men skönt med frisk luft!

Helt Sjukt!

Så här får det bara inte gå till:


Nyheterna på TV 4 sände på onsdagskvällen ett inslag om Jannica Wadell, vars stall brann ner till grunden när en buss från företaget Veolia började brinna precis utanför gården. Men bussbolaget vill inte ersätta Jannica.

Besök

Idag var Marina i Ljungby. Och då fick hon träffa Tähti. Fick 2 fina bilder! Inte kul å fota en blöt häst;)
Ny klippt och fin;)

Eller vad säger ni? Jag är jätteglad att jag fick klippa mage och bakben. Hon stod som ett ljus! Var bara jobbigt nr jag kom upp mot huvudet. Och så får vi se om klippningen räcker eller om jag får klippa mer. Min duktiga tjej! Red ut igår och gick jättebra!!


Och nya täcket:
Barbacka

Det red Domme i Torsdags igen. Gick bättre denna gången iaf. Sen red hon igår. Men har inte hört nått. Så det gick nog prima. Idag är det jag som rider. Och hade hoppats på lite uppehåll. Men verkar inte som det tänker bli det. Det är nu man vill ha ridhus på gården! Jaja motion behöver hon ju ändå! Börjar lugna ner sig lite nu så snart kanske man kan börja begära nått ist för att bara låta henne springa av energin;) Hoppas på en uteritt idag men det får vi se;) Blir inte fören senare iaf!

Lille Ior

Tyvärr blev det inget köp för de som tittade på Ior. Bättre lycka nästa gång! Här kommer någon bild.

Tjejerna är 4 resp 6 år om jag inte minns fel;) Båda travade och red själva. Lilla tjejen hade lite problem med balans och styra. Men vem hade inte haft det! Ior tyckte iaf det var kul! Nu tar vi nya tag och hoppas på en ny ryttare!

Redan Onsdag.

Och jag har bara hunnit rida en gång. Och det var idag. Skulle även klippt henne. Men maskinen strejkar:( Så ska lämna in den i morgon och se om vi kan få ordning på den! Hon var i alla fall jättefin i slutet när jag red. Minimalt med takt fel. Och fin i skritt och trav. Och givetvis lite galopp. Men som vanligt inte jag beslutade om. Har tagit bort havren helt och ska köra henne på havrefri musli. Så får vi se om hon blir lite lugnare!

I morgon ska Domme rida henne och på fred ska jag rida lite till. Sen blir det Domme i helgen igen. För sen ska hon åka på semester. Så får passa på när hon är hemma;) Och så ska tapp skon på i morgon. Och så får vi hoppas jag få ordning på maskinen!

Och efter tävlingen

Ville givetvis Domme rida. Och inte nog med det. Utan sadel skulle det vara;)


Knas bild;)

Och nån film kommer sen;)

Vet ni vad??

Igår blev det debut i LD för Michelle och Bella. Bella är min ponny RainDrop som de lånar. Och givetvis blev det en felfri ritt! Bella är inriden sent + har vilat i 4 månader pga skada. Så det är ett stort steg för skruttungen! Kommer lite bilder här;)

Och filmen;)


A-ponny säljes

Så är det bestämt att Ior ska säljas. Tycker synd om honom att han ska få gå i en hage tills jag har tid och stallplats. Och vem vet hur länge det blir.

Annonsen finns på HästNet.

Här är en liten bild på vår lille pojke!


Kanonas!

Blev stallet idag med Domme och en sjuk son. Gick kanon för Domme. Men Tähti är ju som sagt super pigg. Blev både det ena och det andra och en liten uteritt;)
Ännu mer bilder!

Sitter med en sjuk son i knät. Så blir bara bilder och ingen text. Men pigg var hon;) Och tjock ÄR hon;)
Äntligen!

Har jag hittat någon som ska hjälpa mig med Tähti. Hon är 16 år. Har haft egen ponny innan och är super duktig och trevlig. Hon har ridit min förra häst och givetvis har ni gissat vem det är. Det är ingen mindre än Dominique!! Är så glad så ni anar inte. Äntligen får jag ihop det. Domme ska hjälpa mig 2 dagar i veckan, och mer om hon kan och vill. Och i morgon kommer hon och ska skutta runt lite;) Jag är så glad så jag svävar på rosa moln. Tänk er själva att ha en ryttare man litar på så till den grad, att man kan slänga upp henne på vilken häst som helst! SÅ glad! Bild bomb på Domme när hon rider min förra häst (Hon var bara 13-14 år då) och Tähti: Får tillägga att min förra häst INTE var enkel att rida!

Domme och Sam 2009Och till sist, Domme första och enda gången hon ridit Tähti:


Hingst?

Trodde nästa någon bytt ut mitt sto mot en hormonellt osäker hingst. Hon var bara helt knäpp från den stund vi gick ut i paddocken. Eller snarare över pigg! Blev massa galopp och trav. Dock inte mitt val av gångart. Men tillslut fick vi in lite skritt. Gick knappt släppa henne i tömmarna utan att hon kutade runt. Slet sig halvt men det gick bra. Men som sagt. Jisses vad pigg! Får nog allt köra på i morgon med. Men tror hon har träningsvärk då. Helt plask blöt av svett va stackarn. Men men hennes "eget" fel. Han få 3 huvud foton under de 3 sek hon stod still;) avslutade passet med en liten promenad. Uppblåst som den hingst hon verkade vara;)


Tokig!

Blir tokig. Behöver verkligen hitta någon som jag bara kan kasta upp på Tähti. Och kan lita på att de klarar henne direkt. Hon är ju bus enkel å rida. Mjuk i munnen, känslig för skänkeln. Men pigg. Men hallå? Vad är det för hästar ni rider på egentligen? Får ni inte lära er att hantera pigga hästar?? Nej jag får allt ta tjuren vi hornen och hoppa upp på henne själv. Med eller utan kräk!

torsdag kommer Sanna och ska testa henne igen så får vi se hur det går! Även Domme kommer förhoppningsvis och tar en tur!

Och så här är det. Jag har bestämt mig. Är du duktig och vill ha en utmaning. Då betalar jag dig. Bara så hon blir riden. Men då får du allt göra annat än fläng rida i skogen! Vill du låna hem henne tills i Maj-Juni 2011. Kör till. Men då ska hon ridas! Och utbildas! Verkar ju inte som Ljungby har så många ryttare att erbjuda tyvärr! Och nej det är inga större summor men du får iaf nån tusing direkt i handen! Om jag inte hittar nån annan ryttare här i stan!

Någon som vill ge mig??

Kolla vilken söt tjej som ska säljas??!!! Syn bara att hon är så liten;)
Pigg!

Idag var min tjej minsann laddad till tusen;) Var som när jag började rida henne. Pigg och tittig hehe. Men Sanna fixade det med lite hjälp;) Blev skritt, skritt och skritt. Och kommer bli så ialla fall tills i helgen. Bäst att ta det lugnt. Ska tömköra nån dag i veckan och trava av henne lite. Hon behöver röra på sig! Fotade lite i morgon dimman!Och min favorit labbe Luna var i stallet på besök. Min lilla choklad pralin! Söt så man kan äta upp henne. Förstår att Diz blir helt till sig när hon kommer. Nick däremot hatar henne;)

Hur gick det??

Det gick bra! Tähti var väldigt pigg;) Men lugnade ner sig efter 10 min. Lilla gumman har ju inte haft ryttare på ryggen på 4 veckor. Så jag är helnöjd med henne! Bara skritt och det passar henne bra. Sanna ska komma i morgon och rida igen så får vi se hur det går! Lite osäker men vem är inte det första gången man rider en unghäst;) Så vi får se hur det går! Jag kommer inte bestämma något helt ännu. Vill vara säker på att det passar Tähti och mig. Så jag inte måste annonsera efter ny medryttare. Täthi var som sagt pigg och glad. Bästa tjejen!

Provridning!

Idag kommer Sanna. En tjej som ska provrida Tähti. Hoppas det funkar så hon kan få komma igång. Min lille Stjärna förtjänar inte att bara gå i hagen. Hon vill så mycket mer ju! Hade varit så skönt att få en medryttare.

Har funderat lite på att klippa Tähti. Men tror inte det kommer behövas. Hon har verkligen mini lite päls! Är så ovan vid det. Sam (min förra häst) hade jag vid det här laget redan klippt 2 ggr. Likaså mina ponnier. Ja det är konstigt så lite päls hon har;)

Rida lite

Så har Tähti fått nya skor igen. Blev mycket bättre denna gången. Men dröjer innan hon får korrekt ställning i karlederna. Kommer inte ihåg vad det heter som var fel. Men hon "hänger" tydligen. Hehe som sagt kommer inte ihåg riktigt.

Och så fick min kära son sitta lite på henne i stallet. Han bara älskar det! Ska nog bli en liten ryttare av honom minsann! Ska bara hitta en passande ponny!
RSS 2.0