Vila och åka

I helgen har det blivit vila för Tähti. Paddocken är fortfarande frusen så jag har inte kunnat jobba henne. Hoppas den tinar nu i veckan! Emilia kommer rida Tisdagar, Onsdagar oh Fredagar. Och givetvis mer om hon vill. Men dessa dagar kunde vi iaf få oihop som fasta! Skönt! Ska se om jag ev kan tömköra gumman liiite idag. Men har inte så stora förhoppningar om det!

Sen i eftermiddag tar jag trailer och ponny och beger mig ner till Laholm. Hoppas verkligen jag kommer hem med en passande sadel! Blir en lång och jobbig em med många timmar i bilen:/ Hoppas kroppen vill vara med. Ska vila massa nu under förmiddagen!

Jobba!

Idag fick minsann både ryttare och häst jobba! Är många månader sedan Tähti blev svettig;) Idag blev hon minsann det. Och Emilia också. Det blev jogg över bommar och mest grunträning med att hitta takten. Hon är ju ganska knepig i sitt vänstervarv. Men på slutet var hon riktigt fin. Och så är det så mycket lättare att få med baken när mna rider henne på bett! Så förhoppningsvis så åker vi en runda nästa vecka också! Några bilder blev det. Tråkigt med ridhus bara att bilderna blir så trista. Bilderna utan blixt blev bra mycket ljusare än det med blixt. 


Fina flätan;)

Ridhus igen

Idag blir det upp och traska i ridhuset igen. Ska se om jag inte kan filma/fota lite. De3nna gången med Emilia i sadeln! Igår skötte Emilia allt själv för första gången och det gick så bra så! Även första gången hon red ut på Tähti! Och även det gick bra! Så nu känns det äntligen som jag hittat en passande ryttare. Och det är så skönt!

Och nästa helg ska jag förhoppningsvis köra Tähti till Torpa och så ska Jessi rida henne lite;) Kanske ge Emilia lite tips! Vi får se vad som händer! Tänkte även att jag varje söndag skulle lägga upp vecko scheman. Dvs inte vad Tähti ska göra utan vad hon har gjort. Just nu är det ju väldigt svårt att skriva vad man ska göra. Iom att vädret är så konstigt! Så det får bli i efterhand;) Så håll utkik på söndag!

Sprenger 2-type KK-Ultra tredelat

Funderar på om det kan vara något för tähti. Hon vill ju inte gärna ta riktigt stöd på bettet... Tåls att fundera på då det ligger på strat över 1000-lappen:/ Tydligen ska det vara någon speciell metall som gör att hästarna gärna suger tag i det. Men jag vet inte. Någon som har testat sprenger?


Så hur gick det?

För jävla bra! Givetvis började det snöa som bara tusan när vi skulle lasta. Men hon går ju alltid in direkt och står som ett ljus. Springer ju på trailen hehe. Väl framme var det lite dyspiter om hurvuida det fanns något ridhus ledigt. Stora var bokat och lilla var ledigt i ca 30 min. Så vi gick in dit. Snälla Katrin följde med och hjälpte till. Tähti tyckte allt var läskigt;) Speciellt bajs tunnorna hehe. Men hon lugnade sig snabbt och vi beslöt att Katrin skulle testa rida lite. Så mjuk och fin i munnen och inte alls stressad! Så lugn har hon inte varit under ryttare på flera veckor! Då komm det ändå in 3 andra hästar! Min duktiga tjej. Tyvärr så var det lektion även i lilla ridhuset så blev bara ca 15 mins skrittande. Men det räcker! Tina tyckte hon var fin och även Maj-Britt. Alltid roligt när folk tittar lite extra och undrar vad det är för något;) Blev inga ridbilder men några innan.


Premiär

Det kommer bli många premiärer för Tähtis del! Och i kväll passar jag på att åka till Ridhus för första gången! Har Katrin med mig och blir gumman för överladdad så blir det att lina henne lite först. Hehe ska bli spännande det här! Jag vågar mig tyvärr inte upp, då jag hade så ont sist. Annars hade jag gjort det med nöje!!

Var i Växjö idag och lämnade tillbaka sadlarna också. Blir massa körande fram och tillbaka känns det som. Förhoppningsvis sista resan på måndag med Bebis. Sen ska Tähti ha dressyr sadel men det får vänta tills jag kan rida igen;)

Sadlar...

Har testat 4 sadlar på min ponny och ingen passar. 2 från Växjö och 2 från en kompis. Här kommer iaf bilder:


Trainers, 16.5" N bomMorris & Nolan, 16" N bomHenri De Rievel, 16.5" N bomBates Precioux, 16.5 " ?? bomAlla bilder ser ni som vanligt här: http://www.pixbox.se/alb_show_id1217376_page0.html

Katrin och Tähti

Idag kom min "gamla" kompis Katrin på besök och givetvis lurade jag upp henne på Tähti;) HET dam minst sagt! Så både häst ochg ryttare fick jobba. Tyvärr är ju Emilia sjuk men jag hoppas hon är tillbaka i sadeln på tisdag. Katrin är lång men jag tycker ändå att Tähti bär upp hennes längd bra. Damen var verkligen en sur kärring! Första gången jag sett henne göra en antydan till bakut;) Givetvis var jag där med kameran!
Sista ridturen

Idag var det sista ridturen för min del:( Nu får jag vänta ca 18 veckor innan jag kommer sitta på hennes breda rygg igen. Riktigt tråkigt. Men det gjorde så ont att rida idag. Jag kunde knappt komma av henne och stallägaren fick hjälpa mig att ta av utrustningen:( Så nu lämnar jag över ridningen till Emilia! Men det blev en underbar skrittur i solen! Helt underbart!

I stalletGamla Tulla!


Snart bär det av

Blir först en resa till Växjö för att hämta sadel. Får se om de kan ha något hemma! Har kikat lite på J Haglund. Men finns ju inte så många 16-16.5" till salu tyvärr! Verkara vara ett återkommande problem att folk inte längre rider i så "små" sadlar. Utan alla är i 17-18". Får hoppas jag får napp snart!

Efter det blir det en tur till stallet för att mocka och fixa. Emilia rider i em och efter det kommer hovslagaren. En full dag! Och lille John får hänga med mig!

Ännu mer sadlar

Passade på att fota 3 andra sadlar idag. Ingen sitter bra och används. Men har iaf uteslutit 3 till:/ Ska testa iaf 2 st till i morgon och ev låna en från Växjö. Jobbigt det här med sadlar!

T6 hopp 17" NVPrinceville 17"Claridge House 17"


Tyvärr är alla för raka och för långa för henne. Hade behövt ett gäng "ponny" sadlar att testa. Men verkar inte som det finns så många:/

Alla bilder på sadlarna: http://www.pixbox.se/alb_show_id1217376_page0.html

Ny sadel

Ne det blir att lämna tillbaka hubertusen och låna hem en ny över helgen. Blir en dressyr denna gången men kommer inte ihåg vilken. Har även en Frank Baines som jag ev ska testa. Blä för dessa sadlar! Dessutom hade inte de i växjö så många begagnade inne. Utan nästan bara nya för 10 000-20 000kr. Och är inte så glad att lägga det på henne innan jag vet om hon blir bra eller ej!
Emilia red Tähti idag och det gick bra. Men riktigt hårt i marken:/ Vill ha vår nu!!! I morgon får hon vila sedan blir det rida igen på fredag + hovslagaren!
Hubertus Flexline

Har fått låna hem en Hubertus Flexline till min ponny. Är fundersam över hur den ligger. Men den ligger helt klart bäst av alla de sadlar jag testat! Är en 16.5"-17", Normal mot vid bom. Själv så tycker jag att den är i längsta laget och även ngt vid. Men samtidigt så behöver hon bygga muskler och då kanske det bästa är att rida med pad tills hon byggt på ryggen? Funderar även på om jag ev har lagt den för långt fram?? Den ligger an hela vägen på ryggen/bogen. Lättar ngt bak när hon sänker huvudet. Men det tycker jag alla sadlar gör? Har inte testat med ryttare i så ska göra detta i morgon! Återkommer med mer kort då!

Alla bilder: http://www.pixbox.se/alb_show_id1217376_page0.html

Emilia och Tähti!

Premiär av bildvisning! Gick verkligen kanon idag och till och med jag fick äran att visa min madam. Riktigt het som vanligt (när man rider på åkern) Men så har hon också vilat sedan i lördags. Blev minsann lite galopp också. Skötte sig jättebra men som sagt HET!! Emilia klarade Tähti super! Är riktigt glad att det funkar så bra!Sur Tähti;)

Början till backa

Det var allt från idag! I morgon kör vi på likadant! Tyvärr går det inte rida i paddocken då den är stenhård! Gick ok på åkern men det är hårt:/

Stall unge

Idag åkte jag tidigt till stallet. Härlig sol men kallt! Hade med mig bästa hjälpredan i världen;) Min son John! Kika in i länken nedan så får ni se hur duktig han är! Hade även med mig vovvarna och de lyckades hitta en älg i skogen, död:/ Mindre trevligt när Diz kommer med en stor tuss hår och skinn:/ Blä!!
Bilder från Idag.

Snö

Det snöar... Förstår mig inte riktigt på denna vintern. Ingen snö och plus och sen snö och minus. Konstigt är det. Hoppas det slutar komma mer snö snart.

E red i förrgår och det gick faktiskt jättebra! Bara skritt och trav men hon är inte i gång i galoppen så det blir bra. E kommer och rider på tisdag igen! Sedan i går så lånade Sandra Tähti och de red ut en runda. Skönt att hon fick sträcka på benen. Är så glad att jag på något sätt ändå lyckas få ihop ryttare. Och kunna ge henne den motion som hon behöver! Och förhoppningsvis så blir det ännu bättre med ryttare strax!

4 intresserade

Helt plötsligt så har jag 4 st som är intresserade av att rida Tähti. Inte en dag för sent! Och för att det ska bli så bra som möjligt så ska alla få provrida henne om de vill! E har ju redan ridit och kommer rida i kväll igen. Hoppas det går bra! Så vi får se vad som händer! Är viktigt att jag kan släppa ansvaret vid ridningen och kan lita på att personen klarar av Tähti i alla lägen.

Ingen ridning

Blev ingen ridning igår. Varken jag eller E mådde bra. Och jag har legat med feber hela natten:/ Inte roligt alls! Så idag blir det inget stall utan bara vila för min del!

Provridning

Det gick kanon! Pigg Tähti och kass paddock men E gjorde det bra och ska komma och rida idag också! Jag hade hoppats att jag skulle kunna rida igår men har fått problem med Ischias igen. Så damen kommer vel vara lagom pigg idag:/

Funderar nu på om jag ska försöka ha 2 medryttare resten av tiden ut. Och sedan bara ha en kvar. Jag kommer ju tyvärr inte kunna rida henne så mycket. Och bara i skritt. 3 dagar i veckan är lite lite för damen att gå:/ Det blir ju inte fler ryttare än om jag + medryttare skulle ha ridit. Jaja vi får se först om jag kna hitta någon!

Äntligen går det

Att tömköra lite smått. Visst det ligger fortfarande snö och paddocken är inte helt tinad. Men jag jobbade henne i ca 40 min. Och det behövdes. Massa energi hade damen! Och trött blev hon på slutet;) Får se om jag tömkör henne lite i morgon också!

Igår var det ju en tjej och tittade på Tähti. Gick bra och de ska komma tillbaka i morgon kväll för att rida lite. Var ju så tråkigt väder med snö och blåst igår så jag släppte henne bara i paddocken. Verkar som tjejen skulle passa med Tähti. Så nu håller vi tummarna!


Färdig!

Har faktiskt redan varit i stallet! Tänkte att det var lika bra att mocka medens jag var ute på vift. Så nu är allt klart för i kväll och jag behöver inte åka ut så mycket tidigare. Dessutom så regnar det. Och regn betyder att det är plusgrader. Och vid plus så smälter snön och paddocken blir ridbar! Hoppas verkligen den håller sig nu så att man kan börja använda den!
RSS 2.0