Hur går det?

Har varit iväg på semester denna vecka och inte hunnit blogga något! Eller jag har inte haft tillgång till internet och jag får inte ihop mobil bloggningen då jag har 2 bloggar på samma konto. Tähti har fått vila en vecka och det är hennes semester. Red henne lite idag men jag var inte alls sugen och det blev ett lätt pass med skritt och trav i paddocken. Gnistan finns lixom inte där längre:( Känns inte alls kul att behöva skynda sig varje gång man ska rida. Blä för det! I morgon blir det vila för hennes del då vi ska fira min mamma som fyllde år i veckan:) Grattis lilla mamma! Men på söndag så blir det lite ridning coh resten av veckan. Vi flyttade fram vår andra semestertripp till veckan efter. Så fick vi lite tid att tvätta och städa lite innan vi rusar iväg;) Sedan på torsdag bär det av till Jessi för kurs!

Hollyday av Bolex

Mamma till min nästa häst!
Detta är möjligt tack vare en myckert generös vän!
Som jag kommer vara evigt tacksam hela livet.
Tack Jessi som ger mig denna möjligheten.En knut på tråden

Och livet vänder fort;) Fick ett sms av en nära vän som ändrade på hela mitt hästtänk. Och jag tänkte över det iu 5 sekunder innan jag visste vad jag vill!


Föl!!!!!! :):)

Lite klarhet vill ni kanske ha!

Och det ska ni få. Som ni vet ska jag sälja Tähti och det är för att hon kräver mer än jag kan ge henne. Hon har för mycket enegri och jag är helt beroende av ryttarhjälp. Vilket känns helt fel! Vi har helt enkelt kommit till ett dödläge där vi inte passar ihop längre. Så därför hoppas jag att jag hittar en ryttare som vill fortsätta hennes utbildning! Hon ör ju så arbetsvillig och fin min lilla dam.

Men jag kommer inte sluta blogga för det! Jag kommer fortsätta! Jag letar aktivt efter en ny kamrat som kräver mindre. Och letar efter en unghäst som man kan forma själv. Och jag har bestämt mig för att gå efter min dröm som jag haft i många, många år! Och nu ska jag inte åka och kika på massa andra utan nu ska jag vara kräsen!

Ingen provridning

Tyvärr blev det ingen provridning igår då tjejen skadat sig. Så vi sköt upp det så kommer hon när hennes hand läkt. Så Tähti fick vila igår då jag hade lovat hjälpa Anne lasta W. Vilket gick väldigt bra! 10 min sedan stod han där! Och vi körde ingenstans fast vi sagt att vi skulle det. Detta pga att det kom världens hällregn som W tyckte va läskigt så det räckte med att vi stod helt still och han fick stå där ca 20-30 min. Skakade som ett asplös stackarn! Men duktig var han!

Idag blir det lastning igen och då ska vi se om vi kan köra honom. Och finns det tid så rider jag T. Annars får hon lite vila denna veckan. I eftermiddag blir det provridning för min ponny. Hoppas det går bra där med!

Nu vet jag!

Vad jag vill ha;) Men inte vad jag skall göra;)

Köpa och sälja hästar

Är nog det svåraste som finns! Hur ska man veta att ens kamrat får det bra? Och hur ska man veta vad man köper? Just nu så går min hjärna på högvarv. Men en sak vet jag. Båda mina älsklingar ska säljas. Men om jag ska köpa en ny häst vet jag inte! Idag vill jag nog inte det men igår ville jag! Någon som kan hjälpa mig? Kanske ska jag låna häst? Istället för att köpa. Jag funderar och funderar. Men denna helgen är full av provridningar. En på lördag och en på söndag. Passet på T gick kasst och jag kunde inte får ordning på något:/ I tisdags, onsdags och fredags kände jag mig duktig. Men på min egna häst känner jag mig som en kass nybörjare. Varför funkar det inte??!! Proffs på främmande hästar och amatör på min egna:( På måndag tänker jag rida ut. Ingen mening att sitta i paddocken när jag eller hästen inte får ut något av det!

Min fina Tähti!


AlexiaFina lilla tjejen! Snällare häst kan nog bli svårt att hitta!

Tips vid lastning!

Skrev detta på ett känt forum för att få lite tips. Men antingen så måste vi göra allt rätt eller så har de inga tips;)

Detta är inte min häst men en väns häst!

Hästen är en halvblodsvalack född 2001.
Som 2 årig hingst på väg till betet gick han över bommen och hamnade på rygg. Inga skador fick han och han släpptes på bete. På hemvägen vågade de inte köra honom med bom så han åkte helt lös i trailen utan mellanvägg, bommar osv. Helt lös alltså.

Han har sedan dess aldrig åkt trailer då ägaren blev rädd för att köra honom. Och peppar, peppar så har det aldrig behövts köra honom!

Nu bestämde sig ägaren för att vara med på en kurs och han måste åka dit i trailer. VI lastade honom i söndags och efter 20 min gick han snällt på. Ingen panik eller stress utan han bestämde sig för att gå in. Han blir blockerad där inne och det hjälper inte med havre, morötter eller annat som muta. Men han står lugnt och stilla. Gör ett hopp mot bommen men ställer sig sedan igen. Börjar bli lite stressad men ägaren bestämmer sig för att nu kör vi. Lastningen är inte problemet i sig utan det är när bilden börjar köra.

Japp, 10 m hann jag köra innan han började leva rövare där inne. Stannar bilen då det kändes som hela trailen skulle välta. Kan tala om att jag aldrig sett ett släp gunga så! Och som det smällde! Går ur bilen och känner panik när han slagit ut rutan på trailen. Troligtvis med huvudet?... Ägaren öppnar dörren och mycket riktigt har han försökt hoppa över igen. Men var bunden så kört att han "bara" kom över med ett framben. På platsen vi stod var det taggtråd på båda sidorna så vi kunde inte lösa ut bommen för att lasta ut fram. VI beslöt oss för att köra 50 m till för att komma till en gård där vi kunde lasta ut.

Han hoppade rundor och när vi stannat så kikade vi in ingen och då stod han rätt. Men 4 ben på "marken". Vi kom överrens att lastar vi ut honom nu så har han vunnit igen. Och vi körde faktiskt vidare. i 10 min fick han åka och sen var vi hemma. Det enda han gjorde var att ställa sig rätt. Men inget försök att hoppa över igen. Givetvis kontrollerade vi att han inte var skadad (så gott man kan).

Hemma lastade vi ur och han gick lugnt och stilla ut. Ingen panik eller stress. Hästen var plaskvåt och svetten rann. Skrapsår i pannan men annars inga skador. Trailen var det värre med Mellanvägg och mattan var flyttat på och fönstret hade han "bankat" ut. Men den höll! 

Dagen efter så sa vi att nu måste vi lasta igen när det gick som det gick. Tog 40 min sedan gick han in. Fortfarande ingen stress eller panik. Och han står som ett lam i trailen. Vill inte backa ut eller hoppa fram. Nöjer oss där och lastar ut iom trailen inte är hel.

Trailen vi kör med är en Star Trailer Diamant. Säkerhetsbommar, extra bred och hög, fronturlastning, mellanvägg i plast. Kort och gott en stor ljus och rymlig trailer. Nu är den inne på reperation så vi kan inte lasta honom igen fören på fredag.

Frågan är nu. Hur går man vidare? Själva lastningen ser vi inte som ett problem, inte heller har han problem att stå i den. Utan problemet är när man börjar köra. Eller tror ni han kommer försöka igen? Nu när han inte lyckades komma ut? Vi valde att köra första gången han lastades just för att han inte har några problem att stå i trailen, utan problemet är rörelsen.

Tips på hur man ska göra? Eller får man helt enkelt inse att han kanske aldrig kommer kunna åka en vanlig i trailer... Hur ska han åka för att göra det så bra som möjligt? Han åkte nu med huvudet bundet vid sidan, inte framför. I grimskaft som var 30-40 cm långt. Han åkte smalt, men det finns lång bom så han kan få åka brett. Men vi tror att ju mer plats han får att härja ju mer kommer han göra det.

Hästen är lugn och trygg och stressar inte upp sig i onödan.

Ni som är nya i tråden, snälla läs HELA innan ni kommenterar. Säger igen att detta är INTE är min häst och jag var bara med som lasthjälp. Alla beslut togs av ägaren som känner hästen bäst.

Bus

Idag får T vila för jag ska iväg på äventyr! Men i morgon blir det ett pass i paddocken. Hoppas bara vi slipper ösregn:/ Tror även vi ska lasta W.

Hästmaffian anfaller;)


Premiering i Hamneda 2010

Här kommer bedömningprotokollet för Bebis:Typ: Rastypisk, ngt lågställd, långsträckt - 8

Huvud, hals och bål: Uttrycksfullt huvud,
Välliggande bog, Ngt brett ansatt hals, muskelfattig överlinje - 7

Extremieter och dess korrekthet:
Reg. korrekt, Ngt gracil. - 7

Skritt: Lång, avspänd, god takt - 9

Trav: Välbalanserad, taktmässig
god steglängd - 8

Totalt: 39 pJag är väldigt nöjd och de saker som hon fick nerslag för det vet vi om. Bla den dåligt musklade överlinjen. Men på det hela är jag väldigt nöjd som sagt! Nu hoppas jag bara på att hitta rätt köpare till henne!

Tid

Ojoj här har man inte hunnit blogga! Har haft min mamma på besök eller hon bor här fortfarande. Och åker hem idag. Men har iaf ridit massa senaste veckan. Red T både lördag och söndag. Blev en utritt på lördagen och hon skötte si jätte bra. Hon är ju bara så trygg! Pigg som vanligt;) Men det är ju roligt också. Red på bett och graman och det funkade faktiskt jättebra! Heldre rida ut med gramanen än att sätta ett skarpt bett i munnen på henne:/ Och på lördag kommer det en tjej som provrider henne. Så då hoppas vi hon sköter sig exemplariskt! För det verkar vara en jätte bra tjej!

Och igår red jag W i skogen. Och jisses vilket steg. Han skickade mig upp till stjärnorna och tillbaka ett par gånger;) Där kan vi snacka stort steg! Jessis hästar kan slänga sig i väggen hehe;) Roligt var det och han ska få sig ett pass i paddocken idag! Fina Whisky.

Och på torsdag händer det spännande saker och det berättar jag om då;)

...

Har fattat ett tufft beslut idag!!! Vet inte om jag kommer kunna genomföra det. Men det märker vi tids nog!


John och hans ponny!

Äkta kärlek;)

John fick äran att rida från stallet ut i hagen. Jisses så glad han var!

Ingen tävling..

Givetvis ska något krångla. Och denna gången hade Jennie glömt vaccinera Bebis:( Så hon blev diskad och det var bara för Jennie att rida hem igen:( Jaja alltid ska det vara nått! Nu letar vi nya tävlingar igen.

Tävling

Idag ska min ponny tävla! Ni kommer vel;)? Jag kommer filma och hoppas att någon vill fota henne!

Vilken häst

Gick så fruktansvärt bra idag. Kunde jobba ihop henne på ett helt annat sätt. Satt ner i traven och det var minimal skillnad i varven. Riktigt ruskigt bra gick det! Bra igångsättningar och en ärlig häst. Ja helt enkelt underbar var hon. Kan inte lovorda henne tillräckligt mycket! Och vad var det som gjorde skillnaden? Jo jag red med graman! Ris eller ros, så hjälpte den både mig och hästen idag. Den var helt lös 98% av passet. Endast någon enstaka gång ryckte hon upp huvudet och kom i obalans. Kommer defenitivt jobba henne med den fler gånger. Speciellt med tanke på att jag fick möjlighet att vänja henne med att sitta ner i traven. Innan har hon bara velat fatta galopp då nämligen. Men idag, wow säger jag bara. You got to see it to belive it!

Sadeln innan ridning:Efter ridning:Måste hitta en annan sadel:(

Bortrest

Ursäkta att jag inte bloggat på ett tag, men nu så här i semester tider så har vi rest bort lite. Nu är vi hemma igen och nästa resa blir först v 30;) Ska försöka fixa en ny header, men har 2 små barn hemma så får se om det hinns! En tur till stallet blir det iaf!

RainDrop 80 cm

Liten film blev det!


Knasiga häst

Blev en uteritt i söndags med MASSA galopp. Så mycket har hon inte galopperat någonsin;) Å lilla skruttan var helt slut. Så blir mer träning. Behöver dock ett starkare bett. För jäkla va stark hon blev! Red på hackamoret och mina fingrar var ganska så slut. Bettet skulle jag inte våga rida henne på. Men jag vill santidigt inte. Jaja får se vad jag gör. Funderar på Kimblewick som jag hade på min gamla. Det funkade kanon på honom! Jag vet att det behövs mer dressyr i skogen för att hon ska lyssna tillbaka. Men hon är ju så jäkla het;) Jaja det gick bra iaf!

Igår hade jag med min Domme ut och tänkte hon skulle hoppa henne. Men ti fick jag. Häst kräket skulle bara galoppera och jäklas med henne. Så fick hoppa upp och "sätta henne på plats". Spännade att göra det i mjukbyxor och foppa tofflor;) Domme passade ju givetvis på att fota hehe. Än en gång lånade jag min ponnys sadel!

Hoppning med Prestige!

Gick helt kanon i torsdags! Jessi kom och hjälpte mig och de sista sprången blev riktigt bra. Bara anridning i trav. Så blev bla travbom, hinder 1 galoppsprång, hinder och galopp efter. Perfekt så damen fick tänka och inte bara rusa efter hindret! Inga bilder på hoppningen men med sadeln efteråt!


Status på FaceBook

Som många andra så har jag facebook men hatar dessa "om du är detta så kopiera statusen och klistra in i din egen status si och så lång tid." Fy och blä för dessa "kedje" statusar. Men idag dök det upp en som jag gillar! Kar ine lagt den som min status men lägger in den här!

Varje år dör ca 4 personer i samband med ridning, och ungefär 10 000 fler skadas allvarligt. Vi handskas med cirka 500 kg häst. Tänk på det nästa gång du kallar ryttare för mes, eller ligger och jämrar dig efter att du halkat i gräset när du sprungit efter den där bolljäveln! Sätt denna på din status om du är en riktigt jävla hästmänniska! ♥  


RSS 2.0