C-ponny säljes

Nu har Michelle hittat sin nya ponny. Och måste därför sälja Frozty. Frozty är en trevlig c-ponny som passar en ryttare som vill tävla lägre klasser i hoppning och dressyr. Inte till ridskola. Genomsnäll och en mycket trevlig ponny i all hantering!

Frozty Gold

Flytta på röva

Japp blev massa avsaktningar, igångsättningar och flytta undan skänkeln. Hon var riktigt fin i höger varv och vänster kämpar vi på med! Det tar tid men det kommer. Och inte tyckte jag det var speciellt jobbigt så det bådar gott inför nästa träning. Och kanske blir det redan på torsdag! Ska bara kolla upp så jag har någonnsom kan passa barnen. Men då blir det hopning. Och jobba galoppen. Blev ju lite bilder också då min syster var med och fotade! Men de kommer senare. Idag ska vi tvätta stallet coh det ska bli rikktigt roligt:) Barnen ska med och det blir en heldag där!

Träning igen

Idag blir det mitt första pass för Jessi. Underbart att jag kommit igång!! Men det dröjer så där 9 timmar innan jag ska varea i stallet;) Har fått svar på Träckprovet och det innehöll 30 EPG av lilla blodmasken. Helt ok rtesultat med tanke på vad hon hade när hon kom!

Titta jag rider igen;)

Har fått lite fler bilder från kursen i helgen.Sadeln ovanifrån

Så här ligger sadeln när man ridit ett pass:


Hoppa??

Ja det är vad vi gjort idag. Blev några kryss på volt och sedan ett räcke på 50 cm. Och det räcker för damen! Hon har ju inte hoppat på några månader och dessutom aldrig med mig på ryggen;) Blev 2 kavaletti bilder. För det värmde vi upp med. Är nöjd med henne även om hon fortfarande ogillar när hon river. Blie lite smått panik efter då. Men hon har mycket kvar att lära. Fattade mjuk och lugn galopp efter hinderna!
Jag och T

Detta var innan kursen.

Bilder från dressyrkursenCaria rider T.

Åza och thinThin

Carinas hund Diba smet in i paddocken;)
Kvällslekar ;)

6 dressyrspön på bild2 människor och 1 häst på bild
(Lägg märke till den totalt ointresserade hästen;))

Bygga häst av lera
(Man och svans på denna skapelse satt en gång i tiden på Tähti;))Carina och min yngsta sonTähti i hagen
Och en ynka bild på mig och Tähti


Dressyr kurs

Så är helgen över och jag har varit iväg på dressyr kurs med min madam. Har verkligen gått över förväntan och jag är riktigt nöjd med henne. Kom dock inte till arbete på fredagens lektion men men så kan det vara. Hon var stressad och sprang bara på. På lördagen red Carina henne (tränaren) och kunde efter det ge mig några riktigt bra tips. Som att sänka min takt i traven och på så sätt "tvinga" ner Tähtis takt. Hon lyssnadde otroligt bra på det så ska absolut fotsätta jobba henne så! Så på söndagen red jag henne igen och det var riktigt roligt! Absolut det bästa passet jag ridit på henne sedan jag fick barn. På lördagen hade vi teori och fick kika på när 2 ryttare red ignom LB:1. Nyttigt att sitta och prata om vad vi ser och var tränaren ser (som även är dressyr dommare). En av ryttarna var min vän Åza på ThinThin. Senare på kvällen träffades vi hos Carina för grill, tipspromenad, lekar och massa snack. Alltid lika roligt och uppskattande! "Mitt" lag vann tävlingen;)

Söndagen bjöd som sagt på mitt bästa pass och efter det så lastade jag hem henne och funderar nu på om damen ska vila idag eller om jag ska trimma lite efter gårdagens succe. Blir i så fall ett pass på banan då jag har yngsta sonen med mig. Får se vad som händer. Bilder kommer senare. Klockan är ju bara 4.25 på morgonen så ni får vänta!

Carina ska ha en stor eloge som tar träningen dit både ryttare och häst klarar av det! En tränare som jag verkligen kan rekomendera om ni bor i närheten!

Mer bilder från Huseby

Foto: Annika Almqvist

Kallblodsdagen i Huseby

Är över för denna gången och jag hoppas det blir en till dag någon gång! Alla var jätte duktiga och det var allt från unghästar till gamla. Outbildade och utbildade, ridning, hantering och körning. Ja allt utom uppsutten hoppning och ren western får jag nog säga! Underbar dag. Skriver inte så mycket utan bilderna får tala för sig. Blir hela 97!!! Bilder efter jag sorterat. Men givetvis kan jag inte lägga ut alla. Tähti var super fin sista passet och det blev tom galopp. Så lugn och fin!

Ryttare på Tähti är Jessica Palm.
Fotografer är Malin Römer och Heidi Römer

Detta var bara ett axplock av alla bilder. Vill ni ha någon i större storlek så maila mig! malinromer@hotmail.com


Sova

Varför kan man inte sova när man verkligen måste?? Har varit vaken sedan 03.30 i natt! Jädrans studentet och måsar. Även den underbara solen sken så fint. Och den kan man inte vara arg på;) Jaja nu har jag gett upp hoppet om att få mer sömn. Ska strax packa det sista och väcka barnvakten (min syster). Jessi kommer rullandes till stallet ca 07.30. Klockan 8 rullar vi gemensamt till Huseby! Massa bilder kommer det i morgon!

Hoppas vi ses idag!!

I morgon

Åker vi till Huseby! Spännande:) Hon kändes riktigt fin idag och inte överladdad alls. Fina gumman!

Löshoppning film


Kommer fel på första men hoppar fint ändå!

Fina flätan


Ridhus

Blev ju en tur till ridhuset igår. Dum att lasta hem så det får vi jobba på i sommar! Annars var hon riktigt fin. Jag fick sticka ifrån, men filmade lite i början av passet. Traven börjar bli fin och taktfast nu!Hon börjar bli fin även om det är lång väg kvar!

Tider i Huseby!

Snart är det ju dax! Tähti ska visas i Huseby på söndag. Vill ni kika så kommer hon visar i ridning och löshoppning på förmiddagen ca 11.30. På eftermiddagen blir det bara ridning ca 14.00. Detta är ca tider, så vill ni vara säkra på att se henne så får ni nog komma i tid!


Träning, träning, träning

Idag ska Jessi träna Tähti sista gången innan Huseby. På söndag är det ju dax! Men idag blir det en tur till ridhuset med damen. Ska se om jag kan filma lite mer än jag brukar. Beror ju på om P vill ligga i vagnen. Det har gått kanon när jag ridit sista gångerna så hoppas det funkar även idag! I morgon får damen komma ut i skoge och på lördag rider jag igenom henne en sista gång!

Brännan...

Får upplysa er om att jag numera är fint brun på benen;) Och inte tomat röd;)

Pingstpokalen 2011

Den omtalade Pingstpokalen har gått av stapeln i år igen. Och i år var jag inte med. Men Jennie var med på RainDrop och knep en andra placering! Grattis till dem (Hoppning). Men fick inga bilder på dem tyvärr. Men här kommer massa andra!Elin och Game BoyÅza och Thin-ThinMichelle och Frozty Gold

Jennie och RainDrop

Och Kiren, RainDrops pojkvän;)Så här fin bränna fick jag:/
Ny pad?

Sadeln glider ju tyvärr fram. Precis som alla andra sadlar:( Så funderar nu på att beställa en antiglid pad com ligger under framvalvet. Den höjer även sadeln fram så att sadeln hamnar på rätt plats. Funderar på denna.
Tror nämligen jag kan leta mig grå efter en adel som ligger 100 på denna dam. Iom hon är överbyggd.

Vad tror ni?

Dressyr = Glad :)

Så jäkla bra det gick idag! Som dag och natt. Är jätteglad över passet idag, bara trav och skritt men så fin hon var. Nästa pass blir på lördag för min del.
RSS 2.0