Regn och åter regn

Idag var jag i stallet igen. Har ju en ny opererad son här hemma så blir bara mockning och tyvärr inget pyssel. Och så regnar det idag. riktigt trist väder! Tog någon bild på min stjärna iaf! Saknar att sitta på hennes rygg!!!I morgon blir det stallert igen och då ska Frida testa Tähti!

Stort grattis till Jessi

Som i helgen startade årets första tävling, LB:1 och LB:3. Och knep inte mindre än 2 placeringar på Indipendence. En 1:a plats och en 3:dje plats. De red på hela 70% i LB:1 och på 64,55% i LB:3. Stort grattis! Hoppas på få se många fler placeringar i år! Indipendence är E: Akribori U: Hollyday av Bolex Ue: Cortez.

Tyvärr mycket dåliga bilder!

Kommentarer ang min ponny

Får med jämna mellanrum kommentarer ang om min ponny fortfarande ska lånas ut. Ni som ger kommentarerna MÅSTE lämna mail adress så att jag kan kontakta er. Om ni vill ha svar! Men hon kommer inte lånas ut då det finns ryttare till henne och som det ser ut nu så kommer hon troligtvis bli till salu i sensommar/höst! Men inget som är 100% bestämt!

Min fina, fina ponny

Jag har ALDRIG sett henne med det steget hon visade idag! Jag låter bilderna tala för sig själva:

Alla bilder finns som vanligt i min PixBox.

Träning för Jessi

Idag var jag i stallet och fotade lite när Emilia red lektion för Jessi. Gick väldigt bra! Mycket häst att jobba med är det;)

Jessi och Emilia!

Och galopp. STORT steg och fort gick det, så svårt att hinna fota något;)

Alla bilder i min PixBox.
Och nu börjar jag på allvar kika på dressyr sadel till gumman. Hopp sadeln gör det inte lätt för någon ryttare att rida henne! Så vad tror ni? Behöver nästan vara en cc då hon är överbyggd. Bomvidd vet jag tyvärr inte!

Snö...

Ja för er som inte vet så vaknade vi igår upp till 10 cm ny snö!! Helt otroligt trist:/ Nu när paddocken äntligen torkat upp helt. Men som tur är så smälter den bort hela tiden. Så hoppas den är borta nästa vecka. Dock tråkigt för i morgon. Emilia ska ju rida lektion för Jessi då. Hade inte min sambo haft Jour så hade jag gärna kört dem till ridhus. Men nu går det inte. Så får se hur de gör i morgon. Emilia har varit snäll och tagit Tähti alla dagar utom måndag och torsdag. Uppskattar detta mycket! I morgon ska det nog bli lite bilder:)

Stall inredning!

Jag drömmer mig bort tills den dagen vi köper våran gård! Och om vi har pengar;)


Svart galler ska det vara. Velar fortfarande om det ska vara galler ut mot gången eller ej. Dörren ska iaf vara öppen! Vill inte ha galler runt hela boxen. Och så ska det vara rött tegen som mellanväggar, med galler övre delen.

Så mycket jag vill men om det kommer bli så är ju en annan sak;)


Det mesta kommer från: http://robertderover.se/

Magsjuka

Jag skulle ha varit i stallet idag med Domme:( Men tyvärr så har jag fått magsjuka så blir stallet tidigast på måndag. Kombinationen gravid och kräkas är inte så bra kan jag meddela. Kroppen tar det ganska hårt då!

Bloggat lite

Ja det blir ju så när jag inte är hos damen varje dag:/ Men håll ut så ska det snar komma både text och bilder! Om paddocken torkar upp så tänte vi löshoppa i helgen. Det var ju både snöat och regnat i 2 dagar. Så den är allt annat än rolig.

Emilia rider sina dagar och det går jättebra! Bättre för varje tur.

Stallplats uthyres

Som ni vet är det en tom box i stallet. Och både jag och stallägaren tycker det vore roligt med någon mer som rider och tränar. Så nu har jag fått i uppdrag att annonsera och kika efter nya hyresgäst.

Det som ingår är:
 • Fri tillgång av strö (Spån eller Halm)
 • Fri tillgång av grovfoder (Hö eller hösilage)
 • Betfor
 • Havre
 • Mineraler
 • In/Utsläpp
 • 3 fodringar/dag
 • Hyra ca 1300:- (Beror på vilket som kommer användas)
Det som finns är:
 • Vattenkoppar i alla boxar
 • Varmvatten/Kallvatten
 • Spolspilta
 • Uppvärmd sadelkammare
 • Upplyst, stor välskött paddock
 • Hinderpark
 • Stora Vinterhagar/Sommarhagar
 • 4 boxar
Hästen vi söker är:
 • Snäll i hantering
 • Kan gå i hage med övriga hästar
 • Kan gå på bra bete
 • Sto eller valack
 • Vaccinerad
Övrigt:
 • Hästarna står uppstallade mellan September-Maj. Under denna tid ingår det som jag skrivit högre upp.
 • Hästarna går på bete mellan Maj-September. Då ingår inget strö, grovfoder eller kraft. Du köper det du behöver för en billig summa. Hyran är då ca 500:-. Man hjälps åt med vatten!
 • Alla hästar går i samma hage året om, därför är det viktigt att din häst går ihop med övriga i stallet.
 • Stallet skuras varje sommar. Alla hjälps åt!
 • Då stallägaren åker på semester sköter hyresgästerna en del sysslor i stallet.
 • Täckesbyten ingår ej.
 • Stallet ligger ca 3 km från Ljungby.
Jag har säkert glömt en hel del. Men fråga så ska jag svara!

Bilder på stallet och omgivning!


Pixbox

Äntligen har jag fått in alla bilder från träningen med Jessi. PixBox har strulat men nu ligger de där:

PixBox - MaRomer

Emilias ord

SUPERKUL ! Va så roligt att rida tähti idag! Hon gick såå fint i padocken. Beror nog på att Jessi red henne igår :)Övriga ord överflödiga!

Film - Jessi och Tähti

Japp vi vet att hon spårar och massa annat. Men just detta passet så skulle hon främst acceptera skänkeln;)Bilderna!

Nu sitter jag vid rätt dator. Så här kommer lite härliga bilder!

Det var allt denna gången! Ska kika igenom filmerna också.

Träning med Jessi

Gick jättebra idag! (Tycker jag;)) Sen vad Jessi tycker det struntar vi i hehe, nej men skämt å sido så skötte sig Tähti bara bra och Jessi super! Tackar och bockar för att hon ville rida mitt vilddjur. Hon är ju inte så lätt men måpnga tips fick jag och förhoppningsvis gör vi om resan dit snart! Och då hoppas vi att även Emilia kan följa med. Blev en hel del bilder och filmer. Bilder lovar jag lägga ut men filmerna tar jag en annan dag. Sitter vid fel dator nämligen. Och tänkte klippa ihop dem lite först. Så håll till godo med bilderna! Dock så var hon mindre duktig när jag skulle lasta henne. Jäkla häst skulle inte alls in! Tog 10 min innan hon gick. Sen står hon där som ett ljus. Tjus skalle! Var lite dum när vi skulle hem men med bestämda smackningar från Jessi så klampade hon på;) Nu till bilderna! Det blir inga bilder i detta inlägg. För denna vill inte riktigt stödja blogg.se. Hmmm... Men jag försöker ladda upp dem på Pixbox så får ni kika där! (Om jag får upp dem). Om inte så kommer de upp i morgon förmiddag!

Ny kategori!

Visst är det vel dax för en ny kategori?? Här kommer den:

TRÄNING

Rida, rida ranka

Idag ska minsann min kompis rida Tähti. Och inte vem som helst. Utan det underbarat duktiga Jessi! Kan ni så ska ni absolut komma på hennes sommarkurs! Så i eftermiddag tar jag mitt pick och pack och lastar Tähti till Torpa! Och ännu ett nytt ridhus! Och vet ni vad?? Idag skiner solen så man nästan spricker!!!!! Lovar det kommer bli bildbomd och ev filmbomd här i kvälleller i morgon!

Jessica Palm

Kika in i hennes blogg! Hon skriver inte så ofta men ibland så!Jessi och sin fina Holly!!

Bakgrund

Bakgrunden i min blogg kommer från:
http://kreativ.blogg.se/category/blogg-bakgrunder.html

Ny Design

Så var det ännu en gång dax för en ny design! Denna gången tar jag åt mig all ära själv! Många timmar har ajg spenderat här. Men ännu är den inte klar. Men ni får en liten tjuvkik ändå! Uppdatera sidan om ni inte ser!

Jag irriterar mig tex på den vita runtan ovanför bilden på mig och Tähti. Men jag får inte bort den! Är sök rutan, så ska se om jag glömt ta bort något. Håll till godo så länge!

HÄSTLEDIG!

Det händer inte ofta men igår var det en helt hästfri dag för min del! Emilia skötte allt och de enda hästar jag såg var dem från bilen;) Dagarna utan häst är få men just nu är de skönt att slippa åka till stallet alla dagar i veckan. Blir lite less när man inte kan rida ju:(

Jag söker lite utrustning till min ponny. Kolla gärna på listan här nere och hör av er om ni har något till salu!
 • Bogskydd. strl ponny
 • Eggbett/muffbett. strl 8,5
 • Anatomisk/svängd sadelgjord i svart läder. strl 110
 • Remontträns. strl cob
 • Vit vojlock. strl allround/17"
 • Gramantygel. strl ponny alt cob

Kimberly och Catago

Blev 2 nya täcken med hem till Tähti. Ett Kimberly stalltäcke och ett Catago 150 gr utetäcke, med hög halsskärning. De satt som gjutet på henne! Hade velat få tag på lite annat smått, men så blev det inte! 40% på täckerna så det blev billigt dessutom;)


Prestige Golden Star

Precis den sadeln fick vi med oss hem igår. Känns så skönt att sadel letandet är över just nu! Blev alltså en hoppsadel, 34 i bom. Dvs för vid. Men pga hennes rygg så ska hon ridas med mattes pad ett tag. Sedan kan vi värma om bommen om det är så att hon inte "vuxit" i sadeln! Lite bilder på sadel utan ponny!

Tilltagen kanal så ryggen får jobba fritt!Bebis skötte sig perfekt och det blev test i alla gångarter. Inte ett bocksprång. Hon gick verkligen kanon med sadel+ryttare på ryggen! Stod som ett ljus i tailen hela resan dit och hem. Och krånglade minimalt vid lastningen. duktiga tjejen! Det tog ändå nästan 2 timmar att köra dit!
RSS 2.0