Hoppträning

På torsdag ska Tähti vara med på hoppträning:) Med en duktig pilot fick jag veta hihi. Då ska vi åka dit hela familjen och kika! Japp ni hörde rätt. Även Micke ska med!

Första lektionen

Igår var Tähti med på första lektionen och hon skötte sig jätte bra! Även ridläraren red henne och de gillar henne skarpt! Hoppas nu att Tähti kommer att trivas med livet på ridskolan. Hon har mycket kvar att lära men med tanke på att hon kom för 4 dagar sedan är jag jättenöjd med hur det hela har gått. Hon har redan stulit elevernas hjärtan <3


Jag hoppas kunna hälsa på skruttan i helgen!

Stressad tjej

I Tisdags kom hon till Ljungbystopp runt 17. Därefter lastade vi henne direkt på min trailer och jag körde henne vidare till Älmhult. Var där runt 18 och jag gick en runda med henne. Snäll och pigg som vanligt:) Sen fick hon gå in i sin box och äta lite. Och mer gjorde jag inte den dagen. Hon behövde vila och få lite ro. Trots att det är en ridskola så är det vä´ldigt lugnt där. VIlket är skönt.

I onsdags var jag där och red henne en runda. Oj,oj det var spännande:) Jättefin i galoppen. Fruktansvärt stel och gick inte böja alls i vänster varv :( Hoppas det släpper snart. Sen var det mycket nytt, det blåset massa och hon hade massa energi. Så skritten och traven var kaos i början men fin på slutet! Till och med John kunde då skritta nått varv på henne. Hon är ju så snäll lilla gumman. Blev tyvärr inga bra bilder. Hon spänner sig och ser sur ut. Är bara på sista bilden där John rider som hon är lugn och nöjd. Då hade jag ridit henne i nästan 60 min. Helt kravlöst och ville bara hon skulle få röra på sig.

Tanken är att ridläraren (vem vet jag ej) ska rida henne idag och funkar det så ska hon få gå mer på lektion. Många tycker säkert att hon ska få vila en vecka och komma till ro. Men Tähti har aldrig haft problem med ryttar eller plats byte utan hon behöver ridas/motioneras så mycket det bara går. Då mår hon som bäst och ni ser tydligt skillnaden på bilderna. De första bilderna är tagna precis i början på passet och den sista när jag är färdig. Då är hon lugn och harmonisk.

Jag ska försöka hinna åka ut i helgen och hälsa på henne igen.

10 min in i passet:20 min in i passetGalopp (fråga mig inte vad jag gör)Efter ca 50 min och John skrittar av henne lite.Avspolad och redo för boxen. Dock uppskattade hon inte blixten;)Så skönt att hon är "hemma" igen!
 

Idag kommer hon hem!

Har ju helt glömt bort att berätta att Tähti kommer hem idag <3 Hon stiger på lastbilen runt 10-11 och är troligtvis framme i ljungby ca 6 timmar senare:) Ev fortare beroende på hur många hästar de ska lasta på och av. Längtar efter att få pussa denna goa mulen.

Det blir en snabb omlastning till min trailer i Ljungby sedan åker vi vidare till Älmhults Ridskola. Ska bli så spännande! På onsdag åker jag dit igen för att pussa lite extra och förhoppningsvis rida henne!

Så vill nu följa Tähti nu så får ni besöka Älmhult och IKEA hehe.

Framflyttad resa

Jag har alltid sådan jäkla (o)tur när jag ska boka hästlastbilen. Båda gångerna har resan blivit uppskjuten pga för få bokningar eller fel väg. Så nästa vecka på månd eller tis kommer gumman hem <3

Så är det klart!

Tähti kommer åka hem med lastbil nästa vecka. Därefter kommer jag köra henne till Älmhults Ridskola. Där hon så småningom kommer bli insatt i ridskoleverksamheten. Går allt som vi vill kommer de köpa henne till våren. Skulle hon absolut inte passa i verksamheten så kommer hon ändå stå kvar på anläggningen men endast ridas av ett fåtal duktigare ryttare som då kommer ha henne som foderhäst. Och till våren kommer hon istället komma hem till mig och jag ej hittat köpare där. Jag hade gärna tagit hem henne över vintern men tyvärr har jag ju ingen stallplats. Jag håller i skrivande stund på att skicka offerter till olika transportörer. 

Så nu vet ni hur det ligger till just nu!

RSS 2.0