Philip

Ville bara meddela att bloggen blir vilande någon dag. Detta då vi igår fick en liten pojke. Vår andra son som ska heta Philip. Föddes som sagt den 28/4 kl 00.12. Vikt 3060gr och längd 48 cm. Allt gick bra och vi är hemma och vilar upp oss.

Ny sadelgjord

Är nu betalad och kommer förhoppningsvis denna veckan! Och så får vi hoppas att damen gillar den. Är svårt att hitta en svängd, bredare dressyrgjord med D-spänne för martingal. Men det blev denna:


Nya hästen

Kom i söndags kväll. Och det var ett jäkla liv i stallet;) Men vi släppte inte ihop dem förrän igår morse. Gick väldigt smärtfritt om man jämför när Tähti skulle in i flocken! Hästen är en fullblodskorsning på 6 år. Valack som går under namnet "Staren". Under utbildning precis som Tähti så det är spännande! Tähti var den vi trodde skulle leva rövare, men hennes uppgift var solklar! Hon vaktade så att han inte kunde komma i närheten av Tulla. Första gången man ser Tähti visa "ömhet" till henne. Och Wiskeys uppgift var att jaga bort Staren. Men det blev bättre sen. Inga sparkar träffade och inga bett heller. Jag hade tagit på Tähti skydd men det var ju tur att de va "onödiga". Lite bilder kommer givetvis!

"Staren"

Tähti, Tulla och WiskeyWiskey visar var skåpet ska stå...Och får igen...Rangordningen är: Tähti, Wiskey och sist Staren. Var Tulla är i rang vet vi inte då Tähti och Wiskey skyddar henne.

Frida och Emilia rider på som vanligt och Tähti sköter sig bara bra! Längtar tills jag kan hoppa upp i sadeln! 10 veckor sedan jag red ut på gumman.

Film från debuten

Nu kommer filmen! Som sagt mycket kvar att jobba på men hon kom runt fint i bra tempo!


Debut 2011

Och en felfri sådan. Stort Grattis till Jennie som red min ponny RainDrop till en felfri funda. Bara en 50 cm CR, men en milstolpe för henne! Ingen perfekt runda, och mycket kvar att jobba på. Men båda var duktiga och tog det lugnt! Nu blir det vila och träning och nästa tävling blir den 8 Maj. Då en 60-70 cm bana. Än en gång grattis!

RainDrop men förra ryttaren.
(Efterlängtat återseende)


Jennie och RainDropFilm kommer en annan dag!

Även stort grattis till Michelle på Frozty Gold som fick en 5:e placering idag!

2 bilder på Tekna

Så provade jag ytterst snabbt! Sadeln kommer sjunka när sadelgjord+ ryttare finns i den. Ligger i lod och nu ska det bara dit en sadelgjord så vi kan provrida ordentligt!;)
Den har kommit!

Tähtis nya sadel! Så nu hoppas vi att den passar lika bra som den jag testade på henne;) Har dock ingen sadelgjord så det måste jag lösa hehe. Har en 100 cm vanlig, så ska se om jag bara kan spänna den! Lovar att jag ska ta många bilder!

Tävlingsdebut 2011

I morgon gäller det! Då ska min ponny debutera på tävlingsbanan för 2011. Blir en 50 eller 60 CR hopp. Inget svårt och tanken är att vi bara vill se hennes form! Funkar det bra så blir det tävling även den 8 Maj och i slutet på maj. Sen börjar alla utställningar och kvaliteér. Kommer bli en sommar av häst, bebis och häst;) Många kurser och tävlingar för mina små damer!

Lite händer det!

Igår skickades Tähtis nya sadel. Men jag tvivlar på att den hinner komma innan påsk. Men hoppas gör jag alltid! Kan iof inte rida i den ändå då jag saknar passande sadelgjord;) Och inte kommer av henne hehe. Men snart så ska jag upp igen! Och då ska det tränas som tusan! Idag blir det även massage för Tähti och hoppas hon njuter lika mycket som sist. Och att tjejerna stretchat och smörjt som de ska. Det lär vi märka idag!

Och så får ni inte missa att se en äkta Finnhäst live i sommar! Den 12 Juni, kommer jag och Tähti finnas på Huseby utanför Växjö. Hur mycker jag kommer visa henne riden är inte bestämt ännu, då jag som sagt inte kan rida henne nu och på minst 3 veckor framåt. Men jag hoppas kunna visa henne lite! Men på plats kommer vi vara! Det är Sällskapet för Nordiska Kallblod som anordnar denna dag! Se till att åka dit!

Alla bilderna

Från löshoppningen kan ni se i min PixBox.

Löshoppning!

Premiär för skruttan coh det gick super. Vingligt och osäkert o början. Sen när hon förstod vad som skulle göras så hoppade hon både högt och med bra teknik! Blev ca 10 språng.

Ett av de första sprången:


Och de sista:

Har fler bilder men de laddar jag upp en annan dag!

Rulla!
Lille Whisky!

Jessi, Emilia och Tähti

Lektion för Jessi idag! Gick bra och hoppas Emilia tycker det också. I morgon bli det löshoppning om vädret håller sig i styr.
Jessi och Tähti


Emilia och TähtiFick syn på Whisky;)
Tekna dressyr

Testade en Tekna dressyr i 17.5" med 32:a i bom. Sitter kanon men för vid! Så ingen av de sadlar jag hade tänk köpa passar henne. De är nämligen 33 resp 34 i bom. Så blir att leta vidare! Men det kommer bli en 17.5" och 31 i bom. Ska bara hitta en;) Och så provsatt jag i sadeln. Är ju nästan 10 veckor sedan jag satt på Tähti. Men hon är så lugn och snäll (iaf när jag rider;)). Men blev bara 5 min för att känna hur jag satt i den!

Och efter vi testat sadeln så fick hon massage. Vilket uppskattades mycket!;)


Helvetes vecka

För min del, med minimalt med sömn och mycket smärta! Och det kommer inte bli bättre fören bebisen i min mage är ute.  Men jag tog mig ut i bilen och körde ut till stallet ändå. Måste ju få se min underbara tjej! Idag blir det massage och testa sadel. Hoppas verkligen den ligger bra! Så får vi se vilken strl det ska vara bara;)

Kanske inte

Det blir en sadel men kanske inte den jag lade in bilder på! Är fundersam på om det blir en 17" ist. Så ska testa Maritas sadel i morgon! Som även ska massera Tähti. För Marita är ju även "vår" egen hästmassör!;)

Så är den på väg:)

En dressyrsadel till Tähti! Och det blev en Tekna.

Värderad, endast 6 mån gammal och med kvitto och garanti som medföljer! Och till ett ruskigt bra pris. Hoppas bara att den passar. Annars så blir det att sälja den! Det är en 17,5" och 33 i bom. Har 17" i mina andra sadlar men då jag hört att Teknan är väldigt djup i sitsen så valde jag en 17,5".

Dressyrsadel!

Förhoppningsvis så dimper det ner en dressyrsadel denna veckan;) Hoppas!!!

Tävling

Tulla

Nästa vecka ska hon få somna in:( Sista tiden har hon snabbt blivit sämre och nu finns det inget mer att göra. Igår hittade ägaren en tand i hennes box. Och ja nu är det slut kämpat!


Hopp sa Tähti

Idag var det alltså Dommes tur att rida Tähti. De passar så fruktansvärt bra ihop!! Domme vet precis hur hon ska få henne lugn och göra sitt bästa. Men pga Tähtis mun så blev det tyvärr hackamore även idag! Blev lite bommar, trav arbete, galopp coh ca 5-7 språng. En gång rev Tähti och det var jätte läskigt tyckte hon! Så får se till att hon får träna lite mer. Nästa helg ska vi verkligen försöka löshoppa henne. Hon behöver det! Här kommer lite bilder från dagen pass.Martingal är bra att ha ibland;)Galopp;)

Hopp;)

Avslut

Efter passset så släpptes Tähti ut utan täcke. Och nu får hon vara utan ett tag;) Hoppas på fortsatt fint väder!

Om ca 15 min...

Ska jag sätta mig i bilen och hämta både Domme och Frida. Domme ska hoppa Tähti och Frida ville med. Så det blir fullt i bilen. Givetvis ska mina underbara hundar med också;) Lovar att det kommer bli mängder med bilder!

Dimmans Eros RNF 182

Igår tog jag med mig sonen och åkte upp till klubben här. Det är nämligen nationella hopptävlingar här denna helgen. För ponny. Och vi kom precis lagom för att se Dimmans Eros RNF 182. Och för er som inte vet vem det är. Så är det en New Forest, godkänd C-ponny hingst och även halvbror till min ponny! Riktigt kul att se honom live. Fick några riktigt kassa bilder. Men så är det i ridhus tyvärr. Vill inte använda blixt heller.

Hade han inte vait bror med min ponny så hade det nog blivit ett fint föl;)

Vad i hela...

Titta vad jag hittade i boxen:Det finns inget som får mig att rysa mer än små krälande ormar!! Jag hoppas att denna har kommit från hö eller halm balen! För om de vaknat redan blir jag galen:/

Konflikt

Det har blivit en konflikt i stallet;) Emilia och Tähti tävlar om vem som är starkast och det blir ridpass fulla av drag:/. Så nu blir det bara hackamore för Emilia och Tähtis del. Tråkigt men sant. Hoppas att Jessi kan komma ut och hjälpa dem snart! Jag hjälpte Emilia i Tisdags och det gick bättre i höger varv, i vänster var det hopplöst. SKulle bara vilja hoppa upp och sitta till henne. Men det kommer! Som sagt under tiden får det bli hackamore. Kass lösning, men den bästa jag kan komma på. Täthi går nämligen som en gud på det!

Besök hos Bebis

Och även här är det 1 år sedan hon kom hem igen!Allt går bara bra och hon är helt frisk och ömmar inget i ryggen längre. Dock tycker hon det är jobbigt att jobba numera;) Och har kommit på små trix för att försöka få ryttaren ur balans. Men Jennie sitter som en sten på henne! Och vi hoppas att min kära ponny lägger av med de här dumheterna. Fick hem ett träns till henne igår. Men är tveksam. Nosgrimman är för lång på själva nos delen. Att det ska vara så svårt att hitta träns som passar!Mer muskler behövs men nu är hon på g!


Kopierings skydd

Pga att jag får väldigt många förfrågningar ang att använda mina bilder i olika sammanhang, så har jag valt att kopieringsskydda min blogg. Är du intresserad av att låna någon bild, så ber jag dig skicka en kommentar. Glöm inte lämna din mailadress så att jag kan kontakta dig!

Ny ryttare

Nu har Frida ridit Tähti 3 gggr. Ridit i paddocken en gång, ute själv en gång och i sällskap med Anne en gång. Och det verkar gå bara bra! Så som det ser ut nu så kommer Frida rida Tähti lördag-måndagar ett tag framöver. Och hennes uppgift kommer bli att bara motionsrida i skogen! Jag hoppas ju att jag kan börja rida igen om ca 10 veckor! Längtar något så innerligt ska ni veta!

Ett år har gått...

Fri i paddocken!

Här kommer lite bilder från igår!
26 Mars 2010

Då anlände Tähti till mig. Och nu har hon varit här i över 1 år! Lovar att jag ska skriva ett litet inlägg om vad vi har varit med om under det gångna året! Men det får bli senare. Hinner inte nu på morgonen!

Frida

Igår red Frida lite på Tähti i paddocken. Får se om hon kommer hjälpa mig lite under 2 månaders tid. Tähti behöver ju ridas llite mer än vad hon gör nu;) Fridas uppgift kommer bli att rida ut i skog och mark isf! Ser ut som hon ska testa henne lite i skogen i morgon. Men vi får se! Emilia är bortrest denna helgen så jag han min skrutta helt för mig själv! Blir lite gos i kväll när jag ska dit!
RSS 2.0