3 dagar gammal

Redan 3 dagar gammal. Tiden går fort! Idag har vi släppt ihop hästarna. Men det gick inte som vi tänkt:( Kommer ni ihåg hur det gick i början?? Först var ju Tähti mobbad och vi trodde Wiskey skulle sparka ihäljhenne. Sen som över en natt vände det och Tähti gav igen och skyddade dessutom Tesse. Därför gjorde vi så att vi höll Wiskey i grimma. Och jag ledde in lilla familjen. Tji fick vi när Tesse stack ut och Tähti med föl efter. Som tur är bara in i paddocken (Man går igenom det för att komma till sommar hagen.) Så vi stängde där och lät dem bekanta sig. Tyvärr gick det riktigt dåligt:( Den som varit Tähtis bästa vän. Tog hennes föl! Så vi tog snabbt in Tesse i stallet. Stackars Tähti blev så förvirrad och ledsen!

Vi gjorde ett nytt försök att släppa in henne i flocken igen. Tog ut Wiskey för säkerhetsskull och lät gamla Tulla vara kvar. Och nu gick det jätte bra! Släppte tillbaka Wiskey och han var nyfiken men Tähti höll honom på avstånd. Men tyvärr så vågar vi inte ha Tesse i samma hage. Det gick på mindre än 5 sek för henne att ta fölis. Så tyvärr går Tesse ensam nu. Varför tror ni det blev så?

Här kommer lite bilder från idag! Hundarna följde hästarna med nyfiken blick;) Dock så oroar jag mig för att fölis är sned i höger fram knä:/





Wiskey vill hälsa;)













Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0